Το κόλπο για να μη σπάνε ποτέ τα βραστά αυγά και να ξεφλουδίζονται εύκολα
Τα βραστά αυγά, όπως και κάθε τροφή, θέλουν τον τρόπο τους για να γίνουν σωστά, χωρίς να σπάσουν και χωρίς να αφιερώσουμε χρόνο στο ξεφλούδισμα.
Το αυγό είναι ένα πραγματικό superfood που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας. Έχουν καταρριφθεί εδώ και καιρό οι μύθοι για την αύξηση της χοληστερίνης, και έτσι μπορούμε να το απολαμβάνουμε σε όποια μορφή προτιμούμε, είτε ποσέ ή τηγανητό, ομελέτα ή βραστό. Όλα τα είδη παραμένουν εξίσου θρεπτικά, με την παρατήρηση ότι τα τηγανητά αυγά περιέχουν περισσότερες θερμίδες λόγω του λαδιού που χρειάζονται για να ετοιμαστούν.
Τα βραστά αυγά αποτελούν την ιδανική λύση για να επωφεληθούμε από τις πρωτεΐνες, τις βιταμίνες και τα απαραίτητα μέταλλα, όπως το ασβέστιο και το σελήνιο, και μπορούν να συνοδεύσουν άψογα πολλά πιάτα. Ωστόσο, η βράση τους χωρίς να σπάσουν και το ξεφλούδισμα μετά, αποτελούν συχνά πρόκληση. Το κόλπο με το ξίδι στο νερό είναι αρκετά γνωστό, αλλά υπάρχει ένα πιο αποτελεσματικό μυστικό.

Τον ρωτήσαμε ποιο είναι το μυστικό για τέλεια βραστά αυγά, και μας αποκάλυψε έναν άγνωστο αλλά αποτελεσματικό τρόπο που θα γίνει σίγουρα σύμμαχός σου στην κουζίνα.
Πώς να φτιάξετε τα τέλεια βραστά αυγά
- Επίλεξε φρέσκα αυγά
- Τα φρέσκα αυγά έχουν καλύτερη γεύση, άρωμα και πιο σφιχτή υφή.
- Σπάσε ελαφρά το κέλυφος. Χτύπησε ελαφρά τη βάση του αυγού με ένα κουτάλι, χωρίς όμως να σπάσει εντελώς. Με αυτό το τρόπο, δημιουργείται κάτι σαν «αεροθάλαμος» που θα βοηθήσει να ξεφλουδίσει πιο εύκολα.
- Τοποθετήστε τα σπασμένα αυγά σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό.Αν τα βράσετε σε κρύο νερό, το αυγό πήζει αργά, δεν χάνει τίποτα από το εσωτερικό του και ξεφλουδίζει εύκολα. Αν το νερό βράζει, η ρωγμή στο τσόφλι μπορεί να προκαλέσει τη διαφυγή μέρους του ασπραδιού και να θολώσει το νερό.
- Χρόνος βρασμού Περίπου 10 λεπτά για μεσαίου μεγέθους αυγά, σε μέτρια με υψηλή φωτιά. Μπορείτε να προσθέσετε και 1 κουταλάκι αλάτι.
- Βάλε τα σε παγωμένο νερό Μόλις βράσουν μπορείτε να τα βάλετε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για να σταματήσει ο βρασμός και να κρυώσουν γρήγορα.
- Ξεφλούδισμα Πιέσετε με τα δάχτυλα στο σημείο που χτυπήσατε το αυγό, σπάστε το κέλυφος γύρω γύρω και ξεκινήστε να αφαιρείτε την φλούδα. Έτσι βγαίνει πολύ πιο εύκολα.
Τα βραστά αυγά με το τσόφλι μπορούν να διατηρηθούν μέχρι μία εβδομάδα στο ψυγείο, ενώ τα ξεφλουδισμένα διατηρούνται για 3-4 ημέρες. Είναι σημαντικό να φυλαχτούν σε αεροστεγές δοχείο μέσα στις δύο ώρες μετά τον βρασμό για να παραμείνουν φρέσκα και να μην χαλάσουν.