Τα παλαιωμένα αποστάγματα θα συνοδέψουν μοναδικά τα εκλεκτά φαγητά του γιορτινού τραπεζιού.
Το παλαιωμένα αποστάγματα έχουν πλέον περίοπτη θέση στο γιορτινό τραπέζι χαρίζοντας μοναδικά εκλεκτά αρώματα, ενώ πλέον έχουν μπει δυναμικά στα ψαγμένα bars ανά την Ελλάδα.
Πίνονται σκέτα, συνοδεύουν τα πιάτα του δείπνου και είναι η πιο φίνα πρόταση για να συνοδέψεις το γλυκό.
Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες παραγωγοί έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά μπαίνοντας δυναμικά στο χώρο των αποσταγμάτων και πολλές φορές βάζοντας στην άκρη τόσο την παλαιωμένη τεκίλα όσο και το ρούμι.
Για το φετινό γιορτινό τραπέζι επιλέξαμε τρία παλαιωμένα αποστάγματα για να σερβίρετε μαζί με ένα πλατό αλλαντικών και τυριών ή γιατί όχι να συνοδέψετε ολόκληρο το δείπνο χαρίζοντας στους καλεσμένους σας μια ενδιαφέρουσα γαστρονομική εμπειρία.
Αγιονέρι -The Last Barrel Series 2021
Το Αγιονέρι είναι ένα τσίπουρο μικρής παραγωγής που αποστάζεται στην αμπελουργική ζώνη της περιοχής των Μετεώρων και, πριν την εμφιάλωσή του, παλαιώνει για τουλάχιστον 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Ο φινετσάτος, βελούδινος και πλούσιος αρωματικός του χαρακτήρας το κάνει ιδανικό για συνδυασμούς με μεσογειακές γευστικές επιλογές – το ελληνικό τραπέζι υπήρξε άλλωστε η πηγή της έμπνευσής του – χωρίς, ωστόσο, να φοβάται να πάρει μέρος και σε πιο αναπάντεχους γαστρονομικούς συνδυασμούς.