fbpx Fiadone: Το αφράτο cheesecake από την Κορσική με την κρεμώδη υφή θα γίνει το αγαπημένο σου | BOVARY
Cheesecake σε τραπέζι
Το λαχταριστό γλυκό που λιώνει στο στόμα /Φωτογραφία: Shutterstock
SHARE
FIADONE

Fiadone: Το αφράτο cheesecake από την Κορσική με την κρεμώδη υφή θα γίνει το αγαπημένο σου


Λατρεύουμε όλοι τα γλυκά και όποιος λέει το αντίθετο, απλώς ψεύδεται (και τρώει)!

Θέλουμε ένα λαχταριστό γλυκό μετά το φαγητό ή με τον καφέ μας, για να νιώσουμε απόλαυση.

Γλυκά και συνταγές μπορούμε να βρούμε σε πληθώρα, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Αν έχει βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, σου έχουμε την τέλεια ιδέα.

Δοκιμάσαμε διάφορες συνταγές και καταλήξαμε σε ένα cheesecake, όχι όμως το κλασσικό που ήδη γνωρίζουμε. Ονομάζεται «Fiadone» και μάς έρχεται από την Κορσική.

Το ιδιαίτερο αυτό cheesecake από το γαλλικό νησί δεν έχει κρούστα αλλά κρεμώδη υφή και απίστευτη γεύση.

Η συνταγή είναι εύκολη και δεν θα σου πάρει πολύ ώρα για να την φτιάξεις.

Πάρε μολύβι και χαρτί και σημείωσε τι θα χρειαστείς:

ΥΛΙΚΑ

Cheesecake
Cheesecake /Φωτογραφία: Shutterstock

500 γρ. τυρί ricotta

4 αυγά

120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

ξύσμα από λεμόνι

2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού

Βούτυρο (για το ταψί)

Μαρμελάδα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη με σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθούν τα αυγά.

Ρίχνουμε στο μπολ τη ricotta, το ξύσμα και τον χυμό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα.

Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20 εκ. και στρώνουμε 2 φύλλα λαδόκολλας σε σχήμα σταυρού, για να ξεφορμάρουμε αργότερα το γλυκό πιο εύκολα.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα για 25-30 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει. Αν θέλουμε, σερβίρουμε με μαρμελάδα από πάνω.

Καλή απόλαυση!

Τη συνταγή διαβάσαμε στο giorgostsoulis.com.





SHARE