Το ψήσιμο λαχταριστών φαγητών και γλυκών έχει γίνει η αγαπημένη μας ασχολία. Ήδη από την πρώτη καραντίνα, ανακαλύψαμε την δημιουργική και γαστρονομική μας πλευρά, φτιάχνοντας ευφάνταστα πιάτα.
Τώρα, ελέω του δεύτερου lockdown και ενόψει των Χριστουγέννων, έχουμε μπει και πάλι στην κουζίνα και δημιουργούμε γλυκά και αλμυρά εδέσματα για το γιορτινό τραπέζι (και όχι μόνο!).
Το ψήσιμο στον φούρνο μπορεί να φαίνεται αλλά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν άτυποι κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε αν θέλουμε να μας πετύχει το κέικ ή οτιδήποτε άλλο πρέπει να ψηθεί σωστά.
Ένα από τα βασικά βήματα είναι το σωστό (ξε)φορμάρισμα του γλυκού ώστε να μην κολλήσει στο ταψί και στη συνέχεια να μπορέσουμε να το βγάλουμε ολόκληρο χωρίς αυτό να σπάσει.
Για να το κάνουμε αυτό, συνήθως, λαδώνουμε, βουτυρώνουμε, αλευρώνουμε ή στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί.
Πότε όμως πρέπει να το κάνουμε αυτό και ποια επιλογή είναι η σωστή κάθε φορά;