Η πιο υγιεινή συνταγή για cheesecake με αβοκάντο -Χωρίς ψήσιμο, χωρίς ζάχαρη
Μια διαφορετική εκδοχή του αγαπημένου μας cheesecake που δίνει άλλη διάσταση στη γεύση και μας κάνει καλό.
Το κλασικό αμερικάνικο cheesecake που ψήνεται στον φούρνο είναι το πιο διάσημο και αγαπητό σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ωστόσο, υπάρχουν τόσες πολλές και διαφορετικές παραλλαγές του πασίγνωστου γλυκού που κάθε λάτρης του μπορεί να έχει τη δική του ξεχωριστή βερσιόν. Μια ιδιαίτερη συνταγή που πραγματικά ξεφεύγει από τα συνηθισμένα είναι το cheesecake με αβοκάντο και λάιμ. Είναι εύκολο αφού δεν χρειάζεται ψήσιμο και υγιεινό καθώς, εκτός από αβοκάντο, περιέχει βρώμη, γιαούρτι και μέλι. Απολαύστε το χωρίς τύψεις ακόμα και δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

Cheesecake με αβοκάντο
Υλικά για 6 μερίδες
- 150 γρ. σοκολατένια μπισκότα βρώμης
- 100 γρ. αμυγδαλοβούτυρο
- 1 αβοκάντο, λιωμένο στο μούλτι
- 300 γρ. light τυρί κρέμα
- 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 3 κ.σ. μέλι
- χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το αμυγδαλοβούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 20 εκ. και αποσπώμενη βάση. Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά μέχρι να σφίξει λίγο. Ρίχνουμε στο μούλτι το αβοκάντο, το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το μέλι, τον χυμό και το ξύσμα λάιμ και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια βελούδινη κρέμα. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σφίξει καλά και να σταθεροποιηθεί εντελώς. Ξεφορμάρουμε, κόβουμε και σερβίρουμε κρύο.
Tips
-Για περισσότερο χρώμα και άρωμα γαρνίρετε την επιφάνεια του γλυκού με έξτρα ξύσμα λάιμ.
-Αντικαταστήστε το αμυγδαλοβούτυρο με όποιο καρποβούτυρο έχετε στο σπίτι ή σας αρέσει πιο πολύ όπως για παράδειγμα φυστικοβούτυρο ή φουντουκοβούτυρο. Επίσης μπορείτε να βάλετε ταχίνι.