Hams & Clams

Βγαίνουμε στον Πειραιά: Για κοκτέιλ που μυρίζουν καλοκαίρι, στρείδια, spritz και φοκάτσιες

Ο Πειραιάς είναι μια πόλη με έναν δικό της, τελείως ξεχωριστό παλμό.

Άρρηκτα συνδεδεμένος με τον λιμάνι του, ο Πειραιάς ισορροπεί μεταξύ της θαλασσινής μαγείας και το αστικού κοσμοπολιτισμού. Από τη μία μια σύγχρονη μεγαλόπολη και από την άλλη ένας τόπος που διατηρεί αυτό που λέμε γειτονιά με τις συνοικίες του να θυμίζουν κάτι από τις παλιές καλές εποχές.

Ανέκαθεν, αποτελούσε προορισμό εξόδου, όχι μόνο για τους Πειραιώτες αλλά και κατοίκους της Αθήνας. Τα τελευταία χρόνια, η περιοχή έχει κερδίσει ακόμη περισσότερο την προσοχή, αποτελώντας σποτ όσων αναζητούν να απολαύσουν τη θαλασσινή αύρα πίνοντας τον καφέ τους και απολαμβάνοντας το φαγητό τους.

Πού βγαίνουμε στον Πειραιά

Nazaré Surf Bar

Σε ένα στενάκι της Μαρίνας Ζέας, όπου θυμίζει σοκάκι νησιού, όλα μοιάζουν καλοκαίρι χάρη στο Nazaré Surf Bar. Το όνομα εμπνέεται από το μικρό ψαροχώρι της Πορτογαλίας, όπου αποτελεί πόλο έλξης για τους απανταχού σέρφερ που φιλοδοξούν να καβαλήσουν τεράστια κύματα.

Στο Nazaré Surf Bar όλα είναι πολύχρωμα και διατηρούν αυτή την γλυκιά έξαψη του καλοκαιριού. Καθίστε κάτω από τα λαμπιόνια και απολαύστε δροσερά και ευκολόπιοτα κοκτέιλ γεμάτα με αρώματα φρούτων.

Πού: Μαρίνα Ζέας

Hams & Clams

Λίγο πιο πέρα, θα συναντήσετε το Hams & Clams, που μοσχοβολά θάλασσα. Η θέα από τη βεράντα με τα παραταγμένα κότερα να αποτελούν το κατάλληλο σκηνικό για όσα καταφτάνουν στο τραπέζι.

Στρείδια Pacific Ocean και Spicy Tequilla κάνουν την αρχή, ενώ το ριζότο με τις καραβίδες και τα λιγκουίνι με τις αχιβάδες συνεχίζουν το γευστικό ταξίδι. Συνοδεύεστε το γεύμα σας με λευκό κρασί και απολαύστε τη θέα και την παρέα σας.

Πού: Μαρίνα Ζέας

Varoulko Seaside

Αφήνοντας πίσω τη Μαρίνα Ζέας, κατηφορίζουμε στο Μικρολίμανο, σε ένα σημείο που μετά την ανάπλαση μεταμορφώθηκε και έγινε ακόμη πιο όμορφο. Εκεί, στέκει εδώ και χρόνια το Varoulko με τη μακρά ιστορία. Τα λόγια περισσεύουν όταν μιλάμε για το πρώτο αστέρι Michelin της χώρας και τον chef-patron του Λευτέρη Λαζάρου.

Έμπνευσή του αποτελεί η θάλασσα, συνδυάζοντας την ελληνική παράδοση με τη δημιουργία, έχοντας παράλληλα το βλέμμα στην γαστρονομική καινοτομία.

Πού: Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο

Belle Amie

Στην καρδιά του Πειραιά, στον πεζόδρομο της Αγγέλου Μεταξά, το Belle Amie αποτελεί ένα από τα στέκια της περιοχής. Η vintage διακόσμησή του δημιουργεί μια νοσταλγική ατμόσφαιρα, θυμίζοντας μια άλλη εποχή.

Το μενού ισορροπεί μεταξύ ελληνικών υλικών και διεθνών επιρροών, προσφέροντας πιάτα για όλες τις ώρες της ημέρας. Από το πρωί συνοδεύοντας τον καφέ σας, ενώ καθώς περνά η ώρα το κρασί ταιριάζει ιδανικά με τις επιλογές του δείπνου.

Πού: Αγγέλου Μεταξά 11, Πειραιάς

Zyme

Το Zyme συστήθηκε πριν από περίπου έξι μήνες στους κατοίκους του Πειραιά και πολύ γρήγορα η φήμη του εξαπλώθηκε και στην Αθήνα. Η ζυμο-spritzeria συνδυάζει δύο αγαπημένα στοιχεία: Τις ζύμες και τα spritz. Και όταν λέμε ζύμες εννοούμε αφράτες φοκάτσιες και panzerotti, μεταξύ άλλων.

Από το απόγευμα, τα ποτήρια γεμίζουν δροσερά spritz. Εστιάζοντας στη zero waste φιλοσοφία, ό,τι μένει από πρωινά προϊόντα μεταμορφώνεται σε cicchetti, συνοδεύοντας το ποτό.

Πού: Δραγάτση 10, Πειραιάς