Brutus Tavern
Φωτογραφία: Brutus Tavern/ Facebook
ΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ

Brutus Tavern: Η αστική εκδοχή της κρεατοφαγίας βρίσκεται στο Κολωνάκι


Το μενού του ολοκαίνουργιου steakhouse Brutus Tavern είναι σχεδιασμένο από τον βραβευμένο σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου.

Στο χώρο που βρισκόταν το Nikkei και φιλοξένησε για ένα χρόνο το PatPong είναι πλέον το Brutus Taver, το νέο μαγαζί που υμνεί την κρεατοφαγία.

Μπαίνοντας στο εστιατόριο -ή καλύτερα στο steakhouse- η ατμόσφαιρα είναι αρκετά θεατράλε, φίνα και ζεστή. Εξάλλου, αν το καλοσκεφτούμε, κάθε ημέρα ξεδιπλώνεται μια παράσταση γεύσης με πρωταγωνιστή το κρέας και τις ιδιαίτερες κοπές του. Στα plus, η ανοιχτή κουζίνα που σε κάνει να νιώθεις μέρος του χώρου, σαν να βρίσκεσαι στη σάλα ενός φιλόξενου σπιτιού και απολαμβάνεις δείπνο με την παρέα σου.

Tο μενού φέρει την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και εκτελείται εξαιρετικά από τον ταλαντούχο Στέφανο Ρίζο, ενώ τις προτάσεις του κρασιού έχει επιμεληθεί ο sommelier Μιχάλης Θεοδωράκης.

Ένα από τα σημεία του εσωτερικού χώρου.
Η ατμόσφαιρα είναι αρκετά θεατράλε, φίνα και ζεστή

Στο Brutus Tavern, θα βρείτε εκλεκτές κοπές από επιλεγμένες φάρμες, όπως αυστραλέζικο dry aged black angus tomahawk, french limousin chateaubriand  και danish holstein t-bone steak που συνοδεύονται από διάφορα sides, με το σωτέ foie gras να κλέβει (δικαίως) την παράσταση.

Το κρέας είναι ο πρωταγωνιστής στο μενού

Στον επιλεγμένο κατάλογο υπάρχει η ξεχωριστή ενότητα με τίτλο «Carnivorous habits» όπου θα μπορέσετε να επιλέξετε ανάμεσα σε παϊδάκια από Ιβηρικό χοίρο, αρμένικο κεμπάπ, dry aged πάπια και royal chicken, γεμιστό με φουαγκρά και τρούφα.

Από τα πιάτα που αξίζουν τη προσοχή είναι το μεδούλι με «καμένα» onion rings, τα τρία mini burgers με το ζουμερό κιμά από ελληνικό μοσχάρι και ψωμάκι brioche είναι αναπάντεχο νόστιμο, η πίτα με τα μοσχαρίσια μάγουλα, τα μανιτάρια και τηn μπεσαμέλ από τυρί Comte, ενώ από τις σαλάτες αυτή με τα μανιτάρια είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσει το δείπνο.

Από τα πιο νόστιμε tartare
Τα μανιτάρια είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή τόσο για να ξεκινήσεις το δείονο ή να συνοδέψεις το κρέας.

Για το τέλος προτείνουμε να αφήσετε χώρο για τα γλυκά μιας και αξίζουν όλες τις θερμίδες τους. Το «καμένο» cheesecake με μαρμελάδα από σμέουρα είναι δροσερό και τέλειο για να ολοκληρώσεις ένα άκρως κρεατοφαγικό δείπνο. Από την άλλη, το παρφέ bitter σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα ήταν νόστιμο, αλλά προσωπικά το βρήκα λίγο βαρύ -εκτός αν έχεις δειπνήσει ελαφριά, οπότε μπορείς να το προτιμήσεις, αν είσαι οπαδός της σοκολάτας.

Info: Λεβέντη 3, Αθήνα, Tηλ: 210 724 0453





SHARE