Δύο chef, ένας Έλληνας και ένα Γάλλος, βραβευμένος με αστέρι Michelin, ετοίμασαν ένα εκλεκτό δείπνο με άρωμα Μεσογείου στο εστιατόριο Mflavours, του ξενοδοχείου Athens Capital.
Πριν λίγες ημέρες στο εστιατόριο Mflavorurs, του ξενοδοχείου Athens Carpital, διοργανώθηκε ένα δείπνο με την ελληνική και γαλλική κουζίνα να είναι στο επίκεντρο. Δύο αξιόλογοι chef, ο Δημήτρης Μπούσαλης, Executive chef του ξενοδοχείου, με σημαντική πορεία στο εξωτερικό σε διακεκριμένα εστιατόρια και ο Clement Convard, βραβευμένος στα 26 του χρόνια με αστέρι Michelin, ένωσαν τις ιδέες τους και ετοίμασαν ένα εκλεπτυσμένο μενού με μεσογειακά αρώματα και ντελικάτες υφές σε μια μοναδική βραδιά.
Το ραντεβού για το «Four Hands Dinner» δόθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ όπου ακολούθησε ένα δείπνο με γεύσεις και συνδυασμούς που μάς άφησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ είχαν επιλεχθεί προσεχτικά συγκεκριμένες ελληνικές και γαλλικές ετικέτες κρασιών ώστε να αναδείξουν τα πιάτα και να είναι το δείπνο σε απόλυτη ισορροπία.
Η απάντηση στις πρώτες μου σκέψεις «πώς θα παντρέψουν δημιουργικά την ελληνική με τη γαλλική κουζίνα», «ποια κουζίνα άραγε θα υπερισχύει»;, «θα δώσουν έμφαση στα ελληνικά προϊόντα και θα τα φτιάξουν με γαλλικές τεχνικές» δόθηκε μόλις κράτησα στα χέρια μου το μενού της βραδιάς που πολλά πιάτα πάντρευαν μοναδικά τις δύο κουζίνες, ενώ το τελικό αποτέλεσμα ήταν ένα δείπνο υψηλής γαστρονομίας. Μια ελληνογαλλική συμμαχία που μάς άφησε ενδιαφέρουσες γεύσεις και πιάτα που ξεχωρίσαμε, τα οποία αξίζει να μπουν στον κατάλογο του εστιατορίου.
Το δείπνο ξεκίνησε με mini taco χωριάτικης σαλάτας, πράσο βινεγκρέτ και ταρτάρ τσιπούρας (κρουτόν σίκαλης με αφρό και πούδρα σελινόριζας)- ένα δροσερό πιάτο με ωραία αρώματα. Στη συνέχεια ακολούθησε το ζεστό ορεκτικό: ψητό κρεμμύδι με πουρέ φασολιών, σκουμπρί, καπνιστό χέλι, ταραμά, μαρμελάδα ραβέντι και σάλτσα garum, το οποίο είχε μια αρμονία γεύσεων παντρεύοντας άψογα την ελληνική φασολάδα με την γαλλική κρεμμυδόσουπα αφήνοντας μια αρμονία χωρίς επιτήδευση στο τελικό αποτέλεσμα και με ένα συνδυασμό υλικών που εξίταρε τον ουρανίσκο.