Αρχοντική και λιτή, με γεύσεις και αρώματα που μας ξυπνούν μνήμες από το κυριακάτικο τραπέζι της γιαγιάς, η αστική αθηναϊκή κουζίνα που ήκμασε και έδρεψε δάφνες τη δεκαετία του ’50 και του '60 είναι τάση.
Παστίτσιο, ντολμαδάκια αβγολέμονο, η γνωστή αθηναϊκή σαλάτα με σφυρίδα, το μοσχάρι νουά είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που πρωταγωνιστούν στο μενού της και σίγουρα ικανοποιούν τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, ειδικά όταν μαγειρεύονται σωστά.
Γιατί μπορεί ο σύγχρονες τεχνικές και οι γαστρονομικοί πειραματισμοί να έχουν ενδιαφέρον, όμως, οποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια all time classic συνταγή που ανέθρεψε γενιές και γενιές; Εμείς, λοιπόν, σας προτείνουμε πέντε μέρη που θα σας ταξιδέψουν στον χρόνο και θα σας υποδεχτούν σαν επισκέπτες κι όχι απλώς ως πελάτες, κάνοντάς σας να νιώσετε σαν στο σπίτι σας.
Πρώτος στη λίστα, ο «Βλάσσης» (Μαιάνδρου 15, Αθήνα, 21 0646 3060) που εδώ και τριάντα χρόνια ειδικεύεται στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Σήμερα, πλέον, έχει μεταφερθεί κοντά στο ειδυλλιακό παρκάκι απέναντι από το ξενοδοχείο «Crowne Plaza» στην οδό Μιχαλακοπούλου, όμως, δεν άλλαξε ύφος. Διατηρώντας απαράλλακτα πιάτα που σερβίρει από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του, όταν ακόμα βρισκόταν επί της Αρματωλών και Κλεφτών , ο «Βλάσσης» επιμένει ελληνικά.