Τα ζυμαρικά είναι το απόλυτο comfort food. Εμείς οι pasta lovers δοκιμάζουμε όλα τα διαφορετικά είδη ζυμαρικών και τα απολαμβάνουμε εξίσου.
Τα λαζάνια είναι ένα κλασσικό ιταλικό πιάτο, που αγαπάμε, καθώς μοιάζει αρκετά με το δικό μας παστίτσιο.
Ψάχνοντας για εναλλακτικές συνταγές, πέσαμε σε μία με λαζάνια που μας έρχεται από τη Δανία. Μάλιστα, σύμφωνα με το Taste of Home, πρόκειται για μια πιο εύκολη εκδοχή του ιταλικού πιάτου που γίνεται στο μάτι της κουζίνας και όχι στον φούρνο.
Τα δανέζικα λαζάνια έχουν μίνιμουμ προετοιμασία αλλά μάξιμουμ γεύση. Το μόνο διαφορετικό που θα χρειαστείς είναι μια κατσαρόλα.
Δες πώς θα φτιάξεις τα εύκολα και γρήγορα δανέζικα λαζάνια:
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία (425 γρ.) τυρί ρικότα
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
¼ της κούπας πέστο
450 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
450 γρ. ιταλικό λουκάνικο
1 βάζο σάλτσα ντομάτας
1 κούπα σάλτσα Αλφρέντο ή βότκα
1 συσκευασία λαζάνια
2 κούπες τριμμένη μοτσαρέλα
½ της κούπας τριμμένη παρμεζάνα
φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός (προαιρετικά)