Το μαμαδίστικο φαγητό δεν σταματά να μας συγκινεί, όσο κι αν μεγαλώσουμε και βρισκόμαστε μακριά από το σπίτι.
Η μαμά μας ξέρει όσο καμιά τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας και των παραδοσιακών πιάτων.
Ήμουν τυχερή που μεγάλωσα σε ένα σπίτι, στην Πάτρα, όπου πάντα η κουζίνα μοσχοβολούσε.
Μυρωδιές από ζεστές, αχνιστές πίτες, πολύχρωμα υλικά, λαχταριστά αρμυρά και γλυκά πιάτα υπήρχαν πάντα στον χώρο.Πίτες: Το πιο παραδοσιακό πιάτο, φάρμακο για όλες τις σκοτούρες. Comfort food, θα λέγαμε σήμερα.
Τα τελευταία χρόνια, μια νέα «προσθήκη» έκανε την εμφάνισή της στην κουζίνα μας. Η μητέρα μου συνδύασε το κοτόπουλο με τις πιπεριές και δημιούργησε τη δική της εκδοχή της κοτόπιτας.
Κατάφερα να την πείσω να μου αποκαλύψει την μυστική της συνταγή και να την μοιραστώ με τους λάτρεις του καλού, παραδοσιακού φαγητού.
Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε τι θα χρειαστείς: