Πιάτο με ζυμαρικά τορτέλι
Τα αγαπημένα ζυμαρικά του Ιταλού κροίσου φτιάχνουμε με απλά υλικά /Φωτογραφία: Shutterstock
GIORGIO ARMANI

Tortelli alla Piacentina: Ο Giorgio Armani μοιράστηκε την λαχταριστή συνταγή για το αγαπημένο του ιταλικό πιάτο


Ο Giorgio Armani είναι ένας από τους πιο σημαντικούς και διάσημους σχεδιαστές μόδας και bon vivant. Με πολυτελές γιοτ και 9 σπίτια σε όλο τον κόσμο, απολαμβάνει την καλή ζωή, από τη δημιουργία της αυτοκρατορίας του.

Ωστόσο, ο Armani μεγάλωσε κατά τη διάρκεια του πολέμου και το φαγητό που έτρωγε δεν έχει καμία σχέση με τα πιάτα που μπορεί να απολαύσει σήμερα.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στη Βρετανική Vogue, έτρωγε απλά φαγητά με λίγα υλικά όπως το κλασσικό, ιταλικό πιάτο «Tortelli alla Piacentina», με παρμεζάνα, σπανάκι και ρικότα που έφτιαχνε η μητέρα του.

Οι Ιταλοί ως γνωστόν λατρεύουν τα ζυμαρικά και ξέρουν να τα φτιάχνουν όπως κανένας άλλος.

Μάλιστα, μοιράστηκε τη συνταγή για τα λαχταριστά ζυμαρικά από την Ιταλία, που λατρεύει ακόμα και σήμερα να απολαμβάνει.

ΥΛΙΚΑ

Tortelli alla Piacentina
Tortelli alla Piacentina /Φωτογραφία: Shutterstock

Για την γέμιση

600 γρ. ρικότα
600 γρ. σπανάκι
1 αυγό
100 γρ. τυρί grana τριμμένο
100 γρ. πεκορίνο τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι

Μέθοδος

Μπλανσάρουμε το σπανάκι και στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε.
Αναμειγνύουμε το σπανάκι με τη ρικότα και τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ.
Αφήνουμε το μείγμα για μια ώρα στο ψυγείο.

Για τα φρέσκα ζυμαρικά

600 γρ. αλεύρι
4 αυγά
120ml ζεστό νερό
Αλάτι

Μέθοδος

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά, καλυμμένη με σελοφάν. Την απλώνουμε μέχρι να γίνει λεπτή και κόβουμε σε τετράγωνα των 6cm.

Προσθέτουμε μια κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο κάθε ζυμαρικού και το κλείνουμε καλά αφού έχουμε βρέξει τις άκρες με νερό. Στη συνέχεια, γυρνάμε τις άκρες, κάνοντάς το να μοιάζει με καραμέλα.

Για τη σάλτσα

100 γρ. βούτυρο
Φρέσκο φασκόμηλο
20 γρ. τυρί grana

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε. Τα βάζουμε σε ένα ζεστό τηγάνι με τη σάλτσα και μαγειρεύουμε. Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά και ελαιόλαδο και τριμμένη τρούφα.

Καλή όρεξη!





SHARE