Παγωτά
Φωτογραφία: Unsplash
ELENA IS COOKING

Γρήγορο παγωτό μπανάνα χωρίς ζάχαρη


Τα παγωτά έχουν την τιμητική τους και τα απολαμβάνουμε με το παραπάνω, ειδικά όταν δεν έχουν ζάχαρη.

Τα παγωτά τα έχουμε συνδέσει με το καλοκαίρι και δεν χορταίνουμε να τα απολαμβάνουμε σε πολλές και διαφορετικές γεύσεις φρούτων. Από την άλλη, το παγωτό μπορούμε πολύ εύκολα να το φτιάξουμε στο σπίτι και να το κάνουμε όσο πιο υγιεινό γίνεται, για να το απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές.

Η μπανάνα είναι ένα φρούτο που τρώγεται με ευχαρίστηση κάθε εποχή του χρόνου. Πολλές φορές δεν ξέρουμε τι να κάνουμε τις μπανάνες που αρχίζουν να μαυρίζουν, οπότε μια καλή ιδέα για τώρα το καλοκαίρι είναι να φτιάξουμε ένα ωραιότατο και πολύ δροσερό παγωτό.

Η food blogger, Έλενα Σμπώκου, aka Elenaiscooking, και μαμά δύο παιδιών μας έδωσε την καλύτερη συνταγή για δροσερό και γρήγορο παγωτό μπανάνα με ωμό κακάο και χωρίς καθόλου ζάχαρη. Η συνταγή έχει τέσσερα μόλις υλικά τα οποία έχεις στην κουζίνα σου.

Υλικά

  • 2 πολύ ώριμες μπανάνες, παγωμένες από την κατάψυξη
  • 2 κουταλάκια ωμό κακάο
  • τριμμένη καρύδα (για πασπάλισμα)
  • σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικό)

Εκτέλεση

  • Βάζεις στο μπλέντερ τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες.
  • Προσθέτεις το κακάο και χτυπάς για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνει το μείγμα σαν παγωτό.
  • Σερβίρεις σε μπολ και πασπαλίζεις με τριμμένη καρύδα για πιο εξωτικό αποτέλεσμα, αν θέλεις ρίχνεις και λίγο σιρόπι σοκολάτας.




SHARE