Η βασιλόπιτα της Μάρθα Στιούαρτ
Η βασιλόπιτα της Μάρθα Στιούαρτ /Φωτογραφία: Shutterstock
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Η λαχταριστή βασιλόπιτα της Μάρθα Στιούαρτ -Με ένα μυστικό υλικό που θα κάνει τη διαφορά


Σε λίγες ημέρες η χρονιά φεύγει και μια καινούργια έρχεται! Η Πρωτοχρονιά είναι από τις αγαπημένες μας ημέρες, καθώς συγκεντρωνόμαστε, τρώμε, τσουγκρίζουμε και ψάχνουμε το φλουρί.

Η βασιλόπιτα είναι το must γλυκό των ημερών.

Μπορείς να βρεις πολλές σε μαγαζιά αλλά το να την φτιάξεις στο σπίτι είναι σαφώς καλύτερο. Θα γεμίσει η κουζίνα αρώματα και γεύσεις, ενώ με τη βοήθεια της μαμάς το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο.

Ψάξαμε και βρήκαμε τη συνταγή της Μάρθα Στιούαρτ για την τέλεια βασιλόπιτα.

Η γκουρού της μαγειρικής μοιράστηκε τη συνταγή της, με την οποία θα εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου. Είναι λαχταριστή, αφράτη και έχει ένα μυστικό υλικό που κάνει τη διαφορά.

Πάρε χαρτί και μολύβι και δες τι θα χρειαστείς:

ΥΛΙΚΑ

10 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλ. αμυγδαλόψιχα
1 1/8 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. κορν φλάουερ
1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
6 μεγάλα αβγά
1/4 φλ. λικέρ πορτοκάλι
1 φλ. μαρμελάδα βατόμουρο
1/3 φλ. ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Βασιλόπιτα
Βασιλόπιτα /Φωτογραφία: Shutterstock

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 C. Λαδώνουμε δύο στρογγυλά ταψιά (με διάμετρο 20 εκ.) και στη συνέχεια στρώνουμε σε αυτά λαδόκολλα.

Ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ την αμυγδαλόψιχα και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουερ, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Σε ένα μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, χτυπάμε 2 αβγά και τη σκόνη αμυγδάλου για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα αβγά ένα-ένα και χτυπάμε καλά το μείγμα σε υψηλή ταχύτητα για ακόμα 4 λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε το λικέρ.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα τα ξηρά υλικά, ανακατεύοντας απαλά μια σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.

Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο ταψιά και ψήνουμε για 30-40 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνετε τα δύο κέικ να κρυώσουν καλά πριν τα αναποδογυρίσουμε σε δύο ξεχωριστά πιάτα. Αφού τα γυρίσουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 45 λεπτά.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ρίχνουμε τη μαρμελάδα βατόμουρο και την αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Απλώνουμε τη μαρμελάδα σε ένα από τα δύο κέικ και τοποθετούμε το άλλο πάνω στο άλλο.

Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Όλο το μυστικό της διαφορετικής αυτής βασιλόπιτας κρύβεται στη μαρμελάδα βατόμουρο.





SHARE