Σε λίγες ημέρες η χρονιά φεύγει και μια καινούργια έρχεται! Η Πρωτοχρονιά είναι από τις αγαπημένες μας ημέρες, καθώς συγκεντρωνόμαστε, τρώμε, τσουγκρίζουμε και ψάχνουμε το φλουρί.
Η βασιλόπιτα είναι το must γλυκό των ημερών.
Μπορείς να βρεις πολλές σε μαγαζιά αλλά το να την φτιάξεις στο σπίτι είναι σαφώς καλύτερο. Θα γεμίσει η κουζίνα αρώματα και γεύσεις, ενώ με τη βοήθεια της μαμάς το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο.
Ψάξαμε και βρήκαμε τη συνταγή της Μάρθα Στιούαρτ για την τέλεια βασιλόπιτα.
Η γκουρού της μαγειρικής μοιράστηκε τη συνταγή της, με την οποία θα εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου. Είναι λαχταριστή, αφράτη και έχει ένα μυστικό υλικό που κάνει τη διαφορά.
Πάρε χαρτί και μολύβι και δες τι θα χρειαστείς:
ΥΛΙΚΑ
10 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλ. αμυγδαλόψιχα
1 1/8 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. κορν φλάουερ
1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
6 μεγάλα αβγά
1/4 φλ. λικέρ πορτοκάλι
1 φλ. μαρμελάδα βατόμουρο
1/3 φλ. ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα