Όσον αφορά στον καφέ που πίνουμε στο σπίτι, έχουμε πολλές επιλογές.
Μία από τις πιο απλές και εύκολες, είναι ο γαλλικός καφές ή αλλιώς καφές φίλτρου.Σίγουρα θα έχεις στο σπίτι σου μια τέτοια καφετιέρα, που χρησιμοποιείς στις «δύσκολες» στιγμές.
Ωστόσο, οι καφετιέρες γαλλικού καφέ χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Στην κλασσική με τη σταγόνα (drip coffee) και στην ατομική με την πίεση (french press).
Ποιες είναι όμως οι διαφορές τους και ποια είναι η καλύτερη επιλογή για μια ζεστή κούπα καφέ;
Και οι δύο μέθοδοι έχουν τα υπέρ και τα κατά τους, όπως διαβάζουμε στο Purewow.
Το french press είναι μια συσκευή που δεν είναι γαλλική, στην πραγματικότητα, αλλά ιταλική. Αποτελείται από ένα γυάλινο ή μεταλλικό δοχείο, ένα σουρωτήρι και ένα έμβολο και μοιάζει με τσαγιέρα. Η γεύση του καφέ είναι δυνατή καθώς φιλτράρεται ελάχιστα. Ωστόσο, κομμάτια του καφέ μπορεί να καταλήξουν στην κούπα.
Αντίθετα, το drip coffee είναι η καφετιέρα με την οποία μεγαλώσαμε. Μέσα στο μηχάνημα, το νερό ζεσταίνεται και αναμειγνύεται με τον αλεσμένο καφέ, και το υγρό περνά από ένα χάρτινο φίλτρο για να καταλήξει στο δοχείο. Λόγω του φίλτρου, ο καφές είναι καθαρός και ελαφρύς, με ελάχιστο ή καθόλου κατακάθι.
Ας τα δούμε, όμως, αναλυτικά: