fbpx Αυτή η ισπανική τάρτα τυριού έχει γίνει viral -Λαχταριστό, δροσιστικό γλυκό με κρεμώδη υφή που λιώνει στο στόμα | BOVARY
Τάρτα τυριού cheesecake
Η πιο νόστιμη τάρτα τυριού /Φωτογραφία: Shutterstock
SHARE
TARTA DE QUESO

Αυτή η ισπανική τάρτα τυριού έχει γίνει viral -Λαχταριστό, δροσιστικό γλυκό με κρεμώδη υφή που λιώνει στο στόμα


Τα γλυκά ψυγείου είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι. Θέλουμε κάτι να μας δροσίσει και να μας κάνει να χαλαρώσουμε και να το απολαύσουμε.

Τα cheesecake ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Είναι πεντανόστιμα, αφράτα, με απαλή, κρεμώδη υφή! Yummy!

Όλοι μας έχουμε δοκιμάσει cheesecake με μαρμελάδα φράουλα, σοκολάτα, ακόμη και καραμέλα.

Ωστόσο, υπάρχει και η πιο απλή, κλασσική του εκδοχή που ακούει στο όνομα «τάρτα τυριού».

Στην ουσία πρόκειται για cheesecake μόνο με τυρί κρέμα, που λιώνει στο στόμα!

Στην Ισπανία το λατρεύουν και μάλιστα βρήκαμε τη συνταγή του που έγινε viral.

Η Ισπανίδα παρουσιάστρια Cristina Pedroche μοιράστηκε τη συνταγή της στο Instagram, η οποία έχει φτάσει σχεδόν τα 2 εκατ. likes.

Όπως λέει η ίδια: «Είναι η καλύτερη τάρτα τυριού στον κόσμο», είναι εύκολη και γίνεται γρήγορα.

https://www.instagram.com/p/B_NBBZrBWDW/?utm_source=ig_web_copy_link

Δείτε πώς θα την φτιάξετε:

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
5 αυγά
Αλάτι
100 γρ. φρέσκο τυρί
80 γρ. παρμεζάνα
200 γρ. ζάχαρη
10 γρ. αλεύρι
200 γρ. μπισκότα τύπου digestive
80 γρ. λιωμένο βούτυρο

cheesecake
Unsplash/chinh-le-du

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.

Σε ένα ταψί με αφαιρούμενο τσέρκι, απλώνουμε και πιέζουμε ελαφρώς.

Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (τυρί κρέμα, τυρί, παρμεζάνα, κρέμα γάλακτος, αυγά, αλάτι και ζάχαρη) στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα τυριού πάνω από τη βάση του μπισκότου.

Βάζουμε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 190C, στο αέρα για 30 λεπτά.

Στα 3-4 τελευταία λεπτά, το γυρίζουμε στην μεγάλη θερμοκρασία στο grill για να κάνει κρούστα στην επιφάνεια.

Το βγάζουμε και το αφήνουμε για 3 ώρες σε δροσερό σημείο ή στο ψυγείο.

Πρέπει να είναι μαλακό και κρεμώδες στο εσωτερικό του ενώ στο εξωτερικό του πιο crusty και σφιχτό.

Έτοιμο! Καλή απόλαυση!





SHARE