Το καλοκαίρι μυρίζει θάλασσα, αλμύρα και εκλεκτά εδέσματα. Μετά από ένα δροσερό μπάνιο και ηλιοθεραπεία, δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα πιάτο με καλαμαράκια, πατάτες τηγανητές, χωριάτικη σαλάτα και λίγο ουζάκι.
Λατρεύουμε τα τηγανητά καλαμαράκια όσο τίποτα. Ξέρουμε όμως ότι το λάδι από το τηγάνισμα δεν είναι και πολύ υγιεινό.
Τι θα λέγατε λοιπόν για πεντανόστιμα καλαμαράκια στο φούρνο, σαν τηγανητά;
Είναι σίγουρα πιο υγιεινή επιλογή αλλά η γεύση δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα τηγανητά αδελφάκια της.
Βρήκαμε μια εύκολη συνταγή για καλαμαράκια ή θράψαλα στον φούρνο σαν τηγανητά, που θα γλείφεις τα δάχτυλά σου.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα:
ΥΛΙΚΑ
Καλαμαράκια ή θράψαλα καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
Χυμός από ένα λεμόνι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το πανάρισμα)
Αλάτι
Ελαιόλαδο