Το καλοκαίρι θέλει εκλεκτό φαγητό, που να είναι γευστικό αλλά όχι και πολύ βαρύ.
Τα λαχανικά, ψημένα και μαγειρεμένα, έχουν την τιμητική τους. Ειδικά, τα «καλοκαιρινά», όπως οι μελιτζάνες και η ντομάτα, που αν συνδυαστούν με λίγο ελαιόλαδο, το αποτέλεσμα είναι μούρλια!
Όπως αυτή η απίθανη συνταγή του Πέτρου Συρίγου, για λαχταριστή καπονάτα, ένα αυθεντικό σιτσιλιάνικο φαγητό.
Πρόκειται για ένα πιάτο με μελιτζάνες και άλλα λαχανικά, σάλτσα ντομάτας και λάδι. Τρώγεται σκέτο αλλά μπορεί να συνδυαστεί με ζυμαρικά ή κοτόπουλο.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις την πεντανόστιμη καπονάτα:
ΥΛΙΚΑ
3 μελιτζάνες φλάσκες
1 μεγάλο κρεμμύδι λευκό
4 κλωνάρια σέλερι
300 γρ. ντομάτες ώριμες
15 ελιές πράσινες
2 κ.σ. κάπαρη
50 γρ. κουκουνάρι
4 κ.σ. σταφίδες σουλτανίνα
60 γρ. ζάχαρη
60 ml ξίδι λευκό
φρέσκος βασιλικός
40 γρ. πελτέ ντομάτας
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι