fbpx Food Stories #8: Κλαφουτί με φράουλες -Ένα θεϊκό γλυκό με υφή ανάμεσα σε σουφλέ και κέικ | BOVARY
κλαφουτί
Μια θεϊκή συνταγή με φράουλες/Φωτογραφία: Γαβριήλ Νικολαΐδης
14|05|2020 10:27
SHARE
FOOD STORIES

Food Stories #8: Κλαφουτί με φράουλες -Ένα θεϊκό γλυκό με υφή ανάμεσα σε σουφλέ και κέικ


Το clafoutis (προφέρεται κλαφουτί) είναι ένα γλυκό που μας έρχεται από την Γαλλία και παραδοσιακά φτιάχνεται με κεράσια.

Μάλιστα οι Γάλλοι το ψήνουν και με τα κουκούτσια για να πάρει μια αίσθηση από την πικρή τους γεύση.Υπάρχουν όμως πολλές παραλλαγές του, όπως για παράδειγμα με φραμπουάζ ή ακόμα και με ακτινίδιο. Εγώ σήμερα, σου δείχνω την ανοιξιάτικη εκδοχή του και χρησιμοποιώ φράουλες.

Η υφή του είναι κάτι ανάμεσα σε σουφλέ και κέικ και τρώγεται απευθείας με το που βγει από το φούρνο! Μπορείς να το πασπαλίσεις με λίγη ζάχαρη άχνη ή ακόμα να το συνοδεύσεις με παγωτό βανίλια!

Δες εδώ το βίντεο:

https://www.instagram.com/p/CAH6Rl-FiuX/

Υλικά

2 αβγά
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
50 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κυβάκια (για το ψήσιμο)
60 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
150 γρ. γάλα, φρέσκο
1 βανιλίνη σε σκόνη
Αλεύρι και βούτυρο για το ταψί

Φράουλες

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα ταψάκι 15 x 25 εκ.
Σε ένα φαρδύ μπολ χτυπάμε τα αυγά
Προσθέτουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο) και χτυπάμε με ένα αυγοδάρτη
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και τη ζάχαρη και χτυπάμε
Τέλος προσθέτουμε και το γάλα και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
Κόβουμε τις φράουλες στη μέση ή σε τέταρτα αν είναι μεγάλες
Τις βάζουμε μέσα στο ταψάκι που έχουμε προετοιμάσει και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα μας
Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε στην επιφάνει το υπόλοιπο βούτυρο που έχουμε κόψει σε μικρά κυβάκια
Επαναφέρουμε στο φούρνο και μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C
Ψήνουμε για ακόμα 25 λεπτά
Τέλος, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως
Παραδοσιακά σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη από πάνω, αλλά μπορείς να βάλεις και παγωτό

Βρείτε τον Γαβριήλ Νικολαΐδη στο Cool Artisan





SHARE