Το clafoutis (προφέρεται κλαφουτί) είναι ένα γλυκό που μας έρχεται από την Γαλλία και παραδοσιακά φτιάχνεται με κεράσια.
Μάλιστα οι Γάλλοι το ψήνουν και με τα κουκούτσια για να πάρει μια αίσθηση από την πικρή τους γεύση.Υπάρχουν όμως πολλές παραλλαγές του, όπως για παράδειγμα με φραμπουάζ ή ακόμα και με ακτινίδιο. Εγώ σήμερα, σου δείχνω την ανοιξιάτικη εκδοχή του και χρησιμοποιώ φράουλες.
Η υφή του είναι κάτι ανάμεσα σε σουφλέ και κέικ και τρώγεται απευθείας με το που βγει από το φούρνο! Μπορείς να το πασπαλίσεις με λίγη ζάχαρη άχνη ή ακόμα να το συνοδεύσεις με παγωτό βανίλια!
Δες εδώ το βίντεο:
Υλικά
2 αβγά
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
50 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κυβάκια (για το ψήσιμο)
60 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
150 γρ. γάλα, φρέσκο
1 βανιλίνη σε σκόνη
Αλεύρι και βούτυρο για το ταψί
Φράουλες