Knack & Snack: Η νέα άφιξη στον Κεραμεικό δεν είναι μόνο πιτσαρία -Είναι και χώρος Τέχνης
Πλησίον της Τεχνόπολης, σε μια κεντρική γωνιά του Κεραμεικού, αρχές καλοκαιριού, άνοιξε μια πράσινη αυλόπορτα, η οποία προσκαλεί τους επισκέπτες της να κατευθυνθούν προς την ταράτσα και όχι μόνο.
Το Knack & Snack μετρά μερικούς μήνες από τότε που έβαλε το δικό του «pin» στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας, σερβίροντας πίτσα. Η αγάπη των κατοίκων αυτής της πόλης για την κουζίνα της γείτονα Ιταλίας είναι γνωστή, άλλωστε. Η ιταλική κουζίνα με τις αυθεντικές τις γεύσεις βγάζει μια οικειότητα. Η μεσογειακή της βάση, το ελαιόλαδο, τα φρέσκα λαχανικά και τα μυρωδικά, συνδέονται άμεσα με την ελληνική διατροφική κουλτούρα, κάνοντάς την τόσο αγαπητή και προσιτή.
Εστιατόρια και street food μαγαζιά, λοιπόν, που αφιερώνονται όχι μόνο στην πίτσα και την pasta αλλά γενικότερα στην ιταλική φιλοσοφία δοκιμάζονται και μεταμορφώνονται σε στέκια, όταν τα πιάτα είναι νόστιμα.
Πίτσα στην ταράτσα και τέχνη σε ένα creative studio στον Κεραμεικό
Στον Κεραμεικό, στην Περσεφόνης 7, δημιουργήθηκε ένας χώρος που στεγάζεται η Τέχνη και η πίτσα.
Ο λόγος για το Knack & Snack.
Ο κάτω χώρος έχει διαμορφωθεί για να φιλοξενεί εκθέσεις, πάρτι και pop up events. Μέσα από το Instagram τους ενημερώνουν για τα όσα θα παρουσιαστούν.
Στην ταράτσα, από την άλλη, ένας ξυλόφουρνος όπου ψήνονται χειροποίητες πίτσες, με αέρα Νάπολης. Το ζυμάρι ανοίγει και ξεκουράζεται μέχρι να απλωθεί και να ψηθεί, γεμισμένο με ποιοτικά υλικά.
Ο κατάλογος του Knack & Snack είναι μικρός, έχοντας οκτώ πίτες και ορισμένα ζυμαρένια ορεκτικά. Σε αυτά θα βρείτε σκορδόψωμα με κρέμα παρμεζάνα reggiano, μπουκίτσες από ζυμαράκια πότσας με μια βουτηράτη βουβαλίσια μπουράτα, σάλτσα San Marzano και πέστο βασιλικού και ένα καλτσόνε με φέτα, μέλι και πάστα ελιάς.
Στις πίτσες τώρα θα βρείτε κλασσικές επιλογές όπως τη Minimalisma με σάλτσα San Marzano, σκόρδο, ελιές, βασιλικό, ρίγανη και ελαιόλαδο και την Rinascita με σάλτσα San Marzano, μοτσαρέλα fior di latte, παρμεζάνα Reggiano, φρέσκο βασιλικό και ελαιόλαδο.
Στο μενού θα βρείτε την Dada όπου η μαρμελάδα σύκου και το φουντούκι ταιριάζουν με την αρωματισμένη ρικότα, την παρμεζάνα Reggiano, το προσούτο crudo, τη μοτσαρέλα fior di latte, τον βασιλικό και το λάδι μέντας, την Stagiona είναι ρικότα, μπουράτα, κομπόστα ροδάκινο, προσούτο και μέλι, αλλά και την αρωματική Futurista με κρέμα παρμεζάνας, άγρια μανιτάρια εποχής, μοτσαρέλα fior di latte, πέστο φασκόμηλου, φρέσκο βασιλικό, φρέσκια τρούφα και ελαιόλαδο.
Συνοδεύεστε στην πίτσα με μπύρες από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες ή ένα spritz, όπως το δροσερό limoncello.
Πού: Περσεφόνης 7, Κεραμεικός