Λαχταριστό brownies
Φωτογραφία: Pexels
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΝΟΣΤΙΜΙΑ

Λαχταριστά brownies με συστατικό έκπληξη, έτοιμα σε 30 λεπτά


Ένα απολαυστικό, απόλυτα σοκολατένιο γλυκό μεσυνταγή του Γιάννη Λουκάκου.

Το brownies είναι από τα αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων, το οποίο κυριαρχεί στις προτιμήσεις των food lovers, κάθε εποχή του χρόνου. Αφράτα και πεντανόστιμα, τα απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές, ενώ τώρα το καλοκαίρι συνδυάζονται άψογα και με παγωτό.

Τα brownies γίνονται εύκολα στο σπίτι, οπότε δεν χρειάζεται να ψάξεις που θα τα βρεις και τα υλικά τα έχεις σίγουρα στο ντουλάπι και το ψυγείο σου. Αν θέλεις μια διαφορετική εκδοχή του κλασσικού σοκολατένιου γλυκού βρήκαμε μια φανταστική συνταγή στο site του σεφ Γιάννη Λουκάκου.

Μάλιστα, η συνταγή του σεφ για brownies έχει ένα μυστικό συστατικό, το οποίο θα δώσει μια ιδιαίτερη γεύση και δεν είναι άλλο από τη μαγιονέζα!

Δοκιμάσαμε τη συνταγή του Γιάννη Λουκάκου για λαχταριστό brownies με μαγιονέζα και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη συνταγή είναι για 4 μερίδες και χρειάζεσαι 30 λεπτά.

Υλικά

  • 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 300 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 170 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. κακάο
  • 4 γρ. μαγειρική σόδα
  • 1 γρ. βανίλια εκχύλισμα
  • 50 γρ. γάλα
  • 90 γρ. φουντούκι, καβουρδισμένο και χοντροκομμένο
  • βούτυρο, για προετοιμασία του ταψιού
  • αλεύρι, για προετοιμασία του ταψιού

Εκτέλεση

Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη, τη μαγιονέζα και τη βανίλια στο mixer με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα της σοκολάτας στα αυγά, μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το κακάο, το αλεύρι και τη σόδα. Ρίξτε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά στο μίξερ με το μείγμα της σοκολάτας και κατά διαστήματα σταματήστε το mixer και ανακατέψτε με μια μαρίζ το αλεύρι, που έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου του mixer. Τέλος προσθέστε το γάλα και τα φουντούκια. Προετοιμάστε ένα ταψί μεγέθους 24x40 εκ. και προσθέστε το μείγμα. Ψήστε σε φούρνο με αέρα στους 180° C. Το μπραόυνις είναι έτοιμο, όταν βυθίσετε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία.





SHARE