Μακαρονάδα κάτσιο πέπε
Φωτογραφία: Shutterstock
09|12|2020 10:12
SHARE
ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗΣ

Μακαρονάδα Cacio e Pepe από τον Σταύρο Βαρθαλίτη -Με τρία μόνο υλικά, αριστούργημα


Ο Σταύρος Βαρθαλίτης και ο πληθωρικός χαρακτήρας του δεν χρειάζονται συστάσεις. Ο νικητής του MasterChef 3 είναι πλέον δεινός YouTuber και μοιράζεται με όλους μας τις αγαπημένες του συνταγές.

Όπως αυτή η απλή μακαρονάδα που γίνεται στο 10λεπτο και αποτελείται από τρία βασικά υλικά. Σπαγγέτι, βούτυρο και τυρί. Η Cacio e pepe του Σταύρου είναι ένα πιάτο ποίημα και μία από τις αγαπημένες του μακαρονάδες. Τα 2-3 κόλπα που χρησιμοποιεί δίνουν έξτρα απόλαυση και γεύση. Για τη συνταγή θα χρειαστείτε μια κατσαρόλα, μια μπασίνα (ή λεκανίτσα), ένα πιάτο και πολλή όρεξη.

Ακολουθήστε πιστά τα βήματα του Σταύρου Βαρθαλίτη και θα καταλάβετε ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε στις συνταγές σας πολλά υλικά για να δώσετε γεύση και υφή.

Η Cacio e Pepe του Σταύρου Βαρθαλίτη

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι
100 γρ. βούτυρο
10 γρ. κόκκος πιπέρι
100 γρ. πεκορίνο
100 γρ. παρμεζάνα

Εκτέλεση

Σε νερό που βράζει ρίχνουμε μπόλικο αλάτι και ένα πακέτο σπαγγέτι. Δεν χρειάζεται να βάλουμε πολύ νερό, τόσο ώστε να καλύπτει τα μακαρόνια, είναι αρκετό. Ο λόγος; Το λίγο νερό που θα μείνει στο τέλος να έχει το άμυλο από το σπαγγέτι για να κάνουμε τη σάλτσα μας.

Σε ένα τηγάνι, βάζουμε το μισό βούτυρο της συνταγής να λιώσει. Αμέσως μετά ρίχνουμε τους κόκκους πιπεριού ώστε να καβουρδιστούν και να αρωματίσουν το βούτυρο.
Με το που λιώσει το βούτυρο το αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα γουδί, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο με το ολόκληρο πιπέρι και σπάμε τους κόκκους.
Σε μια λεκάνη, ρίχνουμε την παρμεζάνα και λίγο πεκορίνο και στη συνέχεια το λιωμένο βούτυρο με το πιπέρι.
Με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο νερό από την κατσαρόλα όπου βράζουν τα σπαγγέτι και το ρίχνουμε στη λεκανίτσα με τα τυριά και το βούτυρο. Ανακατεύουμε.

Μόλις βράσουν τα μακαρόνια τα μεταφέρουμε στη λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε με το μίγμα. Αν νιώσουμε ότι είναι κάπως στεγνά, προσθέτουμε κι άλλη μία κουταλιά νερό από την κατσαρόλα (ή και δύο), καθώς και το υπόλοιπο βούτυρο.

Σερβίρουμε με πεκορίνο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.





SHARE