Μαντρί: Το εστιατόριο που λατρεύουν οι κρεατοφάγοι -Πάνω στον Υμηττό με θέα τον Σαρωνικό / Φωτογραφία: Instagram @mantri

Μαντρί: Το εστιατόριο που λατρεύουν οι κρεατοφάγοι -Πάνω στον Υμηττό με θέα τον Σαρωνικό

«Σαν να είμαστε στο χωριό». Αυτή την ατάκα είπε ένα πρόσωπο από την παρέα μόλις αρχίσαμε να ανηφορίζουμε τον δρόμο που οδηγεί στο εστιατόριο Μαντρί στη Γλυφάδα.

Ο ανηφορικός και σκοτεινός στο μεγαλύτερο μέρος δρόμος του με τα σπίτια εδώ και εκεί, μας οδήγησε στο διάσημο εστιατόριο της Γλυφάδας που οι καλοφαγάδες έχουν στην λίστα με τα αγαπημένα τους. «Χαιρετώντας» τρία-τέσσερα κατσίκια που βρίσκονταν στην άκρη και γέμιζαν ήχους με τα κουδούνια τους, μπήκαμε στο εστιατόριο που μοιάζει να είναι καρφιτσωμένο στους πρόποδες του Υμηττού.

Καθίσαμε στη βεράντα, έχοντας θέα ολόκληρο τον Σαρωνικό, και τη Γλυφάδα μέχρι το Καβούρι, έτοιμοι να απολαύσουμε τη βραδιά μας στο Μαντρί.

Μαντρί: Το όχι κρυφό πια μυστικό της Γλυφάδας

Η ιστορία του εστιατορίου «Μαντρί» ξεκινά πριν από 47 χρόνια, όταν η οικογένεια Καραΐνδρου αποφάσισε να μεταμορφώσει το μαντρί του παππού Θανάση σε μαγαζί εστίασης. Η έμπνευση του ονόματος… προφανής, καθώς τίποτα άλλο δεν θα ταίριαζε στο σημείο όπου και βρίσκεται.

Από τη στιγμή που άνοιξε, στόμα με στόμα άρχισε να γίνεται γνωστό. Κάποτε αποτελούσε το μυστικό της περιοχής, αλλά πλέον, άνθρωποι από κάθε γωνιά της Αττικής και όχι μόνο, μικροί και μεγάλοι κάθονται τα τραπέζια του, γιορτάζοντας σημαντικές στιγμές τους, συζητώντας και απολαμβάνοντας το γεύμα τους.

Ο κατάλογο σφιχτός και περιεκτικός, χωρίς περιττά πιάτα που σε κάνουν να χάνεσαι από τις επιλογές. Βασικό συστατικό αποτελεί το κρέας και το μενού κινείται στο πλαίσιο της παράδοσης, δίχως να λείπει μια πιο μοντέρνα πινελιά.

Όταν βρεθείτε στο Μαντρί, σας προτείνουμε να βάλετε τα πιάτα στη μέση -οι μερίδες είναι γενναίες- ώστε να έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε απ’ όλα. Ξεκινήστε με συκωταριά λαδορίγανη -λουκούμι, και χρυσαφένιες, γευστικές τυροκροκέτες.

Από τα κάρβουνα δεν μπορείτε να μην δοκιμάσετε τα «παϊδάκια 1977», αρνίσια παϊδάκια που κόβονται με τον ίδιο τρόπο εδώ και 47 χρόνια, αλλά και τα ζουμερά φιλετάκια προβατίνας.

Στις κοπές υπάρχουν επιλεγμένες προτάσεις, όπου αποτυπώνεται η υψηλή ποιότητα της πρώτης ύλης που διακρίνει το εστιατόριο. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μπριζόλα βουβαλίσια Κερκίνης, σπαλομπριζόλα 20ήμερης ωρίμανσης ή μια ζουμερή σταβλίσια.

Βέβαια, το best seller πιάτο, έτσι το χαρακτηρίζουν οι ίδιοι και δεν έχουν άδικο, είναι η κοκκινιστή προβατίνα με πουρέ μελιτζάνας. Μια γεμάτη μερίδα με μπουκιές προβατίνας που λιώνει στο στόμα και έναν πλούσιο σε γεύση και μυρωδιές πουρέ.

Το Μαντρί, εκτός από τη Γλυφάδα, άναψε την ψησταριά του και στην Μύκονο, σε ένα κατάλευκο κυκλαδίτικο σκηνικό. Η ποιότητα παραμένει αδιαμφισβήτητη και πλέον όσοι βρίσκονται στο νησί μπορούν να απολαύσουν όσα εμπνεύστηκαν οι άνθρωποι του εστιατορίου.

  • Βαρδουσίων 29, Γλυφάδα
  • Επαρ.Οδ. Μυκόνου-Άνω Μεριάς