fbpx Μαρμελάδα πεπόνι με τσίπουρο του Στέλιου Παρλιάρου -Αρωματική και γευστική, δεν έχεις δοκιμάσει παρόμοια | BOVARY
Μαρμελάδα πεπόνι
Μαρμελάδα πεπόνι /Φωτογραφία: Shutterstock
SHARE
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Μαρμελάδα πεπόνι με τσίπουρο του Στέλιου Παρλιάρου -Αρωματική και γευστική, δεν έχεις δοκιμάσει παρόμοια


Τα φρούτα του καλοκαιριού είναι πολλά και διάφορα. Ζουμερά, λαχταριστά, δροσερά, ό,τι πρέπει για τη ζέστη. Το πεπόνι είναι ένα από αυτά που κόβουμε και τρώμε με λαχτάρα κατά τους θερινούς μήνες.

Είχες δοκιμάσει όμως ποτέ μαρμελάδα πεπόνι;

Οι μαρμελάδες από φρούτα έχουν την τιμητική τους όλο τον χρόνο. Οι μαμάδες μας συνηθίζουν να φτιάχνουν μαρμελάδα φράουλα ή βερίκοκο και να συνοδεύουμε με αυτή το πρωινό μας.

Εμείς πήγαμε ένα βήμα παρακάτω και βρήκαμε τη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου για μαρμελάδα πεπόνι με τσίπουρο!

Πρόκειται για μια πολύ αρωματική και γευστική μαρμελάδα με πεπόνι, τσίπουρο και αστεροειδή γλυκάνισο. Μπορούμε να την απολαύσουμε στο ψωμί ή ακόμη και στο παγωτό μας

Σημείωσε τα υλικά και πώς θα την φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ (Προετοιμασία-παρασκευή: 50΄)

800 γρ. πεπόνι
200 γρ. ζάχαρη
Χυμός από 2 λεμόνια
4 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισα
20 γρ. τσίπουρο ή βότκα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το πεπόνι σε μικρούς κύβους και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό από τα λεμόνια και τα γλυκάνισα και τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.

Βράζουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να διαλυθεί το πεπόνι και να δέσει η μαρμελάδα.

Ρίχνουμε το τσίπουρο και αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να δέσει ξανά η μαρμελάδα (η συγκεκριμένη δεν δένει πολύ).

Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε βαζάκια με τη μαρμελάδα μας.

Τη συνταγή διαβάσαμε στο steliosparliaros.gr





SHARE