Μελομακάρονα

«Μπορώ να φτιάξω μελομακάρονα στο Air Fryer;» -Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου απαντά

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου λύνει τις απορίες των followers της σχετικά με τις χριστουγεννιάτικες συνταγές.

Μέσα από ένα πολύ κατατοπιστικό βίντεο στο Instagram, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου λύνει τις απορίες που έχουν οι followers της σχετικά με τις χριστουγεννιάτικες συνταγές.

Η πρώτη ερώτηση ήταν αν μπορούμε να ψήσουμε τα μελομακάρονα στο airfryer, με τη γνωστή μαγείρισσα να απαντά «Λοιπόν, αν έχεις άλλη επιλογή, θα προτιμούσα να τα βάλεις στον φούρνο. Αν δεν έχεις, μπορείς να τα πλάσεις λίγο μικρότερα, να ψήσεις γύρω στους 160 βαθμούς περίπου 15 λεπτά. Θέλω όμως να μου τα γυρίσεις ενδιάμεσα και μία φορά για να ψηθούν σωστά και από κάτω και να στεγνώσουν ωραία. Αλλιώς δεν θα μου φτάνει το μέλι μετά, το μέλωμα».

Δείτε το βίντεο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Ύστερα τη ρώτησαν ποιο θα μπορούσε να είναι ένα οικονομικό και εντυπωσιακό πιάτο για το τραπέζι των γιορτών. «Εγώ θα σου έλεγα να φτιάξεις, που είναι και εύκολη συνταγή και φανταστική, το γλασσαρισμένο ψαρονέφρι. Γιορτινό, πανεύκολο και τέλειο».

Για το καλύτερο συνοδευτικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είπε: «Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις το κουσκούς που φτιάχνω, το χριστουγεννιάτικο που είναι πολύ ωραίο. Αλλά και ένα ωραίο πουρέ ή λαχανικά ογκρατέν. Έχω πολλά ωραία συνοδευτικά. Εξαρτάται τι θέλεις».

Τέλος, απαντά και σε ένα αιώνιο ερώτημα που έχει όποιος ασχολείται με τη μαγειρική, πώς θα βγει ζουμερό το κοτόπουλο. «Για να γίνει ζουμερό το κοτόπουλο σου πρέπει να προσέξεις το ψήσιμο. Άμα το παραψήσεις είναι λογικό να στεγνώσει. Ενδεικτικά είναι ωραίο να τσιμπάς το μπουτάκι εκεί που είναι το πιο χοντρό σημείο και να βλέπεις να βγαίνουν διάφανα ζουμάκια. Σημαίνει ότι είναι ψημένο και είναι και ζουμερό. Κάντου και μια ωραία γέμιση, σου έχω συνταγή στο argiro.gr. Φανταστικό γίνεται!».