«Και τι είμαστε να αρέσουμε σε όλους; Πατάτες τηγανητές;», είναι μια έκφραση που χρησιμοποιούμε συχνά πυκνά.
Οι τηγανητές πατάτες είναι το απόλυτο comfort food.
Μάς θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια, ενώ είναι το πιο εύκολο και γρήγορο, μαμαδίστικο φαγητό που κανείς μας δεν μπορεί να του αντισταθεί.
Σκέτες, με σος, με κρέας, με χοντρό αλάτι και ρίγανη, με ό,τι μπορείς να φανταστείς, μια πιρουνιά πατάτες τηγανιτές δεν παύει να μας συγκινεί.
Μπορεί στα αγγλικά να της λέμε french fries, αλλά στην πραγματικότητα είναι βελγικές (merci!).
Στο Βέλγιο, τις πουλάνε σε πάγκους υπαίθριων αγορών, σε χωνάκι με σος ή μαγιονέζα.
Πώς φτιάχνονται όμως οι βέλγικες τηγανιτές πατάτες;
Το μυστικό της επιτυχίας τους, αυτό που τις κάνει φημισμένες σε όλο τον κόσμο, είναι απλό.
Είναι διπλοτηγανισμένες, δηλαδή τηγανίζονται δύο φορές.