Χορτοπιτάκια από το εστιατόριο Δάφνη
ΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ

Μια παλιά αποθήκη ζάχαρης μετατράπηκε σε ένα εστιατόριο που σερβίρει μαμαδίστικα φαγητά


Ένα παραδοσιακό εστιατόριο σερβίρει εδώ και 24 χρόνια φαγητά σαν «της μαμάς» στο Περιστέρι.

Σε ένα πεζόδρομο βρίσκεται εδώ και 24 χρόνια ένα εστιατόριο που σερβίρει παραδοσιακά πιάτα και το γνωρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι ψαγμένοι foodies που θέλουν να γευτούν κλασσικά φαγητά με μια πιο σύγχρονη ματιά.

Το εστιατόριο «Δάφνη» επιμένει στη παράδοση, στα φαγητά που μαγειρεύει καθημερινά η μαμά στο σπίτι και που απολαμβάνουμε στα κυριακάτικα καλέσματα. Αλλά ας πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο Τάκης Ζαχαρόπουλος και η Αριστέα Βλάχου μεταμόρφωσαν μια παλιά αποθήκη ζάχαρης σε ένα οικείο μαγαζί, που βγάζει την αύρα του σπιτιού με ωραίες γήινες πινελιές και σε απόλυτη συνοχή παρουσιάζει ένα μενού που φλερτάρει με τις γευστικές μας μνήμες, χωρίς να λείπουν οι γαστρονομικές νέες εκπλήξεις.

Ο ζεστός και φιλόξενος εσωτερικός χώρος του μαγαζιού.

Η Αριστέα είναι η ψυχή της κουζίνας και ο Τάκης η ψυχή της σάλας ωστόσο το κοινό επιστρέφει ξανά και ξανά για πιάτα όπως είναι τα μαμαδίστικα κεφτεδάκια, τα αχνιστά χόρτα, τα πιάτα με τα όσπρια, το σιγομαγειρεμένο οσομπούκο, οι ρεβυθοκεφτέδες, το κοκκινιστό κατσικάκι με χοντρά μακαρόνια, η βοσκόπιτα και το χοιρινό λεμονάτο.

Αρνάκι με σταμναγκάθι

Το μενού στήνεται κάθε μέρα, με πιάτα ημέρας που προκύπτουν από την βόλτα στους παραγωγούς για φρέσκα και εποχιακά υλικά. Το μεσημέρι τα «μαμαδίστικα» φαγητά έχουν την τιμητική τους, ενώ το βράδυ το μενού είναι ένας συνδυασμός παράδοσης με σύγχρονους πειραματισμούς της Αριστέας. Εμπνέεται από τα ταξίδια, τις σύγχρονες τεχνικές και τους πειραματισμούς με τοπικά προϊόντα δημιουργώντας ένα ευφάνταστο και πολύ νόστιμο μενού.

Οι λαχανοντολμάδες έχουν την τιμητική τους αυτή την εποχή

Στο βασικό κατάλογο συναντάμε δυο πυλώνες τα ζυμαρικά και το κρέας. Στη πρώτη ενότητα ξεχωρίζουν και είναι must τα χειροποίητα ζυμαρικά όπως τα νιόκι -ένα πιάτο πολύ γευστικό και σωστά μαγειρεμένο -και τα σκιουφιχτά με απάκι, μανιτάρια και ξηρό ανθότυρο, κάθε μπουκιά σου γεμίζει το στόμα και αποζητάς την επόμενη.

Για όσους αγαπάνε τα κρέας πρέπει να δοκιμάσουν την λεπτοκομμένη ταλιάτα που συνοδεύεται από διάφορα είδη αλατιού, ενώ best seller είναι το άψογα ψημένο συκώτι και τα χειροποίητα ζουμερά μπιφτέκια.

Δάφνη εστιατόριο κότσι με πουρέ γλυκοπατάτας
Χοιρινό κότσι με πουρέ γλυκοπατάτας ότι πρέπει για το φθινόπωρο

Όλα τα πιάτα χαρακτηρίζονται από τα φρέσκα μυρωδικά αυτά που χαϊδεύουν την μύτη και γαργαλίζουν νόστιμα τον ουρανίσκο. Άλλωστε, το εστιατόριο «Δάφνη» πήρε το όνομα του από τα μυρωδικά και τα βότανα που πρωταγωνιστούν στο μενού.

Info: Δάφνη Μεγάλου Αλεξάνδρου 86, Περιστέρι, 2105773721







SHARE