Τι παραγγέλνουμε το βράδυ του τελικού της Eurovision: Από πίτσες μέχρι ζουμερά σουβλάκια
Η βραδιά της Eurovision είναι μία από αυτές, που είτε είσαι φαν του μουσικού διαγωνισμού είτε όχι, μένεις σπίτι για να την παρακολουθήσεις με την παρέα σου.
Φίλοι μαζεύονται από νωρίς και στρώνονται στον καναπέ, ανυπομονώντας να ξεκινήσει η Eurovision και ο απαραίτητος σχολιασμός.
Η βραδιά, φυσικά, απαιτεί γευστικό φαγητό, χωρίς καθόλου κόπου. Τι καλύτερο, λοιπόν, από μια παραγγελία; Οι επιλογές πολλές, καλύπτοντας κάθε επιθυμία από αλμυρό μέχρι γλυκό, κάτι μερακλίδικο ή κάτι πιο υγιεινό.
Εμείς σας προτείνουμε κλασσικές επιλογές, πίτσες, σουβλάκια και μπέργκερ, τα οποία θα απολαύσετε, παρακολουθώντας τις συμμετοχές της Eurovision να ανεβαίνουν επάνω στη σκηνή, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό.
Μην ξεχάσετε! Καλό θα ήταν να παραγγείλετε πριν αρχίσει ο διαγωνισμός, καθώς τα ντελίβερι θα έχουν πάρει «φωτιά».
Προτάσεις για ντελίβερι την ημέρα της Eurovision
Άψε σβήσε
Η νέα ανακάλυψη στον κόσμο του σουβλακίου ονομάζεται «Στο άψε σβήσε». Τρεις δρόμους πάνω από το μετρό «Αμπελόκηποι» το σουβλατζίδικο αυτό κερδίζει με το απόλυτα ζουμερό μπιφτέκι του που χωρίς υπερβολή μοιάζει να το πλάσατε στο σπίτι σας. Μερακλίδικη και η σεφταλιά του που είναι καλοψημένη και γευστική.
Πού: Δημητσάνας 32-36, Αθήνα
Λευτέρης ο Πολίτης
Ένα από τα πιο θρυλικά μαγαζιά της Αθήνας, ο Λευτέρης Πολίτης ψήνει εδώ και χρόνια ένα από τα πιο νόστιμα σουβλάκια της πόλης. Πίτα με μπιφτέκι μοσχαρίσιο κρεμμύδι, ντομάτα και κόκκινο πιπέρι, γεμάτη ζουμιά που κάνουν το σουβλάκι αξεπέραστο. Μεζεδάκι για τους μερακλήδες το πικάντικο σουτζούκι που αφήνει αυτή την αψάδα που σας κάνουν να θέλετε κι άλλο.
Ψητοπωλείο «Το Πυρνάρι»
Το Πυρνάρι, λίγο πιο πάνω από πολύβουη πλατεία της Γλυφάδας, μετρά πάνω από 30 χρόνια ζωής. Εδώ, θα φάτε έναν από τους πιο νόστιμους γύρους των νοτίων προαστίων. Χειροποίητος, φτιάχνεται καθημερινά από τους ίδιος, ενώ μια δοκιμή αξίζει και τους σουβλάκι τους. Πριν βρεθείτε στο σπίτι φίλων, μαζέψτε την παραγγελία και περάστε από το Πυρνάρι για να την παραλάβετε.
Πού: Ανθέων 33, Γλυφάδα
Talking Breads
Η ποιότητα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία των μπέργκερ του Talking Breads και αυτό φαίνεται από το πόσο λαχταριστό είναι όταν έρχεται με ντελίβερι. Το cheese τους, απλά, φανταστικό και από εκεί καταλαβαίνεις τι θα παίξει με τα υπόλοιπα. Αν προτιμάτε τα πιο καυτερά επιλέξτε με κλειστά μάτια το spicy spanich, θα το λατρέψετε.
Πού: Σπύρου Τρικούπη 11, Εξάρχεια / Λεωφόρος Μεσογείων 232, Χολαργός
/ Απόλλωνος 3, Σύνταγμα
Hanky Panky
Τα smash burgers αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή street food της Αθήνας και στο Hanky Panky σερβίρουν τους δικούς τους απίθανους συνδυασμούς. Το cheeseburger γεμίζει με διπλό smashed μοσχαρίσιο μπιφτέκι, κρεμώδες cheddar, φρέσκο iceberg, πίκλα κρεμμυδιού και σπιτική μαγιονέζα. Συνδυάστε το με πατάτες που περιχύνονται με τσένταρ μπέικον σος.
Πού: Πλ. Νταβάρη 2, Παλαιό Φάληρο / Δεινοχάρους 1, Πετράλωνα
Μυρόφυλλο
Ένα μαγαζί που δεν το πιάνει το μάτι σας αλλά θυμίζει κάτι από παλιές εποχές είναι το Μυρόφυλλο στον Νέο Κόσμο. Οι πίτσες, σαν να τις έχετε φτιάξει σπίτι σας, χωρίς φιοριτούρες με ποιοτικά υλικά. Επιλέξτε τη Ρίβα και προσθέστε έξτρα σουτζούκι για να απογειωθεί.
Πού: Μπανκανά 1, Νέος Κόσμος
Nolio
Ο ξυλόφουρνος του Nolio εγγυάται την απόλυτη πίτσα, καθώς οι άνθρωποι του γνωρίζουν τι σημαίνει τέλειο ψήσιμο. Ανάλαφρη ζύμη με στεφάνι μες στις φουσκάλες και φρέσκες πρώτες ύλες. Ξεχωρίζει η Cotto με κρέμα παρμεζάνας, mozzarella, ντοματίνια confit, provolone & prosciutto cotto και η τρουφένια Funghi e pancetta με κρέμα παρμεζάνας, μοτσαρέλα, προβολόνε μανιτάρια, πανσέτα, λάδι τρούφας και θυμάρι.
Πού: Π. Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια
Kokoloko’s
Στη γειτονιά των Μελισσίων βρίσκεται και το Kokoloko’s. Πρόκειται για ένα μαγαζί που ειδικεύεται στο κοτόπουλο και το δημιουργεί σε διάφορες μορφές. Πραγματικά, η βραδιά της Eurovision ενδείκνυται για τσιμπολόγημα chicken popcorn, τηγανητών φτερούγων αλλά και απίθανα chicken lollipops, δηλαδή κοπανάκια κοτόπουλου με bbq sauce.
Πού: Λεωφ. Δημοκρατίας 75, Μελίσσια