σαγανάκι

Σαγανάκι με 4 υλικά σε 10 λεπτά -Λαχταριστό και πανεύκολο ορεκτικό που λιώνει στο στόμα

Το φαγητό είναι μια πραγματική απόλαυση για τον ουρανίσκο μας.

Εκτός από ανάγκη, είναι διασκέδαση αλλά και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης. Το φαγητό, με λίγα λόγια, είναι ιερό.

Αγαπάμε όλα τα πιάτα, ειδικά αυτά τα μικρά, ορεκτικά που μπαίνουν στη μέση και μοιραζόμαστε με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα.

Ένα από τα πιο λαχταριστά ορεκτικά είναι το σαγανάκι. Είναι μαλακό, τυρένιο με τραγανή κρούστα που λιώνει στο στόμα.

Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή με μόλις 4 υλικά που γίνεται μέσα σε 10 λεπτάκια και θα σε ξετρελάνει.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να το φτιάχνεις:

ΥΛΙΚΑ

  • 130 γρ. κεφαλοτύρι
  • Κρύο νερό
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • Ελαιόλαδο

Προαιρετικά:

  • Μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε το κεφαλοτύρι σε πάχος 1-2 εκ. ή ζητάμε να μας το κόψουν από κει που θα το προμηθευτούμε.
  • Κόβουμε διαγώνια σε 2 κομμάτια το κεφαλοτύρι.
  • Βουτάμε το πρώτο κομμάτι αρχικά στο κρύο νερό και ύστερα στο αλεύρι γ.ο.χ, το ξαναβουτάμε στο νερό έπειτα στο αλεύρι και το τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο γυρνώντας το συνεχώς μέχρι να πάρει ένα ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
  • Το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και κάνουμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο κομμάτι.
  • Σερβίρουμε με μέλι ή με ό,τι άλλο μας αρέσει.

Καλή όρεξη!

Η συνταγή είναι από το live-kitchen.gr