Σπιτική συνταγή για δροσερή βυσσινάδα -Χωρίς ζάχαρη, με φυσικές φυσαλίδες
Με φρέσκα βύσσινα, μέλι, φυσικό ανθρακούχο νερό και την κατάλληλη συνταγή φτιάχνουμε το πιο καλοκαιρινό αναψυκτικό στο σπίτι.
Τo καλοκαίρι είναι η εποχή που το μόνο που θέλουμε να πίνουμε είναι δροσερά ποτά με φρουτένιες γεύσεις. Ειδικά τώρα που η θερμοκρασία έχει φτάσει τους 40 °C και η ενέργειά μας πέφτει πιο εύκολα, χρειαζόμαστε ενυδάτωση αλλά και βιταμίνες. Οι χυμοί και τα αναψυκτικά είναι οι πιο εύκολες και γρήγορες λύσεις που έχουμε διαθέσιμες, ειδικά όταν είμαστε στον δρόμο ή στη δουλειά. Τις περισσότερες φορές όμως μας φορτώνουν με περιττή ζάχαρη, άρα θερμίδες, ενώ τα συστατικά τους δεν είναι τόσο «φυσικά» με αποτέλεσμα να μην είναι και τόσο βιταμινούχα τελικά.
Ευτυχώς είναι απλό να φτιάξουμε σπιτικά αναψυκτικά, όπως για παράδειγμα ανθρακούχα βυσσινάδα. Τώρα που τα βύσσινα είναι στην απόλυτη εποχή τους, τα συνδυάζουμε με μέλι και φυσικό ανθρακούχο νερό ετοιμάζοντας σε ελάχιστα λεπτά το πιο δροσερό και υγιεινό αντίδοτο στον καύσωνα.

Σπιτική βυσσινάδα με μέλι και ανθρακούχο νερό
Υλικά για 1 λίτρο
- 500 γρ. φρέσκα βύσσινα
- 4 κ.γ. ανθόμελο
- παγάκια
- 500 ml φυσικό ανθρακούχο νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα βύσσινα από τα κοτσάνια και τα φύλλα και τα πλένουμε πολύ καλά. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και ζυγίζουμε την καθαρή σάρκα (θέλουμε να είναι 350 γρ.). Πολτοποιούμε στο μούλτι μαζί με το μέλι και βάζουμε το μείγμα σε μια κανάτα. Προσθέτουμε 4 χούφτες πάγο και απογεμίζουμε με φυσικό ανθρακούχο. Σερβίρουμε αμέσως.
Tips
-Για να κάνουμε τη βυσσινάδα πιο αρωματική μπορούμε να προσθέσουμε ανθρακούχο μαστιχόνερο ή ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας.
-Επειδή η βυσσινάδα αυτή είναι φρέσκια καλό είναι να την απολαμβάνετε αμέσως μόλις τη φτιάξετε ή να την κρατάτε στο ψυγείο το πολύ 2 μέρες.