Milkshake με γεύση black forest / Φωτογραφία: Shutterstock

Εύκολη συνταγή για milkshake black forest, αυθεντική γεύση με ένα απλό ανακάτεμα

Μια από τις πιο κλασικές και αγαπημένες μας τούρτες γίνεται κρύο ρόφημα σε χρόνο μηδέν.

Σοκολατένιο κέικ ποτισμένο με λικέρ βύσσινο και χτισμένο σε τρεις ορόφους. Ανάμεσά τους πλούσιες στρώσεις από αέρινη σαντιγί ανακατεμένη με ζουμερά κεράσια. Αυτό είναι το διάσημο «γλυκό μαύρο δάσος» που για να γίνει όπως πρέπει θέλει ώρες επί ωρών και ζαχαροπλαστικές γνώσεις που ξεπερνούν κατά πολύ το βασικό επίπεδο. Φανταστείτε όμως να μπορούσαμε να χαμηλώσουμε κατά πολύ το βαθμό δυσκολίας της συνταγής διατηρώντας ατόφια την απόλαυση.

Η αλήθεια είναι ότι μπορούμε, αρκεί να μετατρέψουμε αυτή την εμβληματική τούρτα σε δροσερό ρόφημα. Αφήστε λοιπόν στην άκρη τις έγνοιες των πολλών και διαφορετικών τεχνικών και πιάστε το μούλτι.    

Milkshake με γεύση black forest / Φωτογραφία: Shutterstock

Milkshake black forest

Υλικά για 4 χαμηλά ποτήρια 

  • 500 ml γάλα
  • 2 μπάλες παγωτό σοκολάτα 
  • 1 σφηνάκι λικέρ κεράσι
  • 100 γρ. φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσια
  • 2 κ.σ. μαύρη κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Μοιράζουμε το μείγμα σε χαμηλά ποτήρια με πάγο. Γαρνίρουμε με λίγη τριμμένη κουβερτούρα και ολόκληρα φρέσκα κεράσια και σερβίρουμε.

Tips
Για να μοιάζει ακόμα περισσότερο η γεύση του με του ορίτζιναλ γλυκού μπορείτε να τρίψετε μέσα και 2-3 σοκολατένια μπισκότα. 

Μπορείτε να μετατρέψετε το συγκεκριμένο μείγμα ακόμα και σε «παγωτό» αν το βάλετε σε ανοξείδωτη φόρμα κέικ και το παγώσετε στην κατάψυξη για 6-12 ώρες.