Συνταγή για απολαυστικά μάφιν σοκολάτα-μπανάνα, χωρίς μίξερ
Αυτά τα λαχταριστά μάφιν χρειάζονται μόνο μπολ και αυγοδάρτη για να γίνουν.
Αναμφισβήτητα το μίξερ είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο στην κουζίνα γι αυτό και η εφεύρεση του έφερε επανάσταση στην οικιακή μαγειρική. Οι γενιές μας φυσικά δεν μπορούν καν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς μίξερ αφού δεν έχουν προλάβει να βιώσουν κάτι τέτοιο.
Ωστόσο, η εποχή που όλα γίνονταν με το χέρι υπήρξε και μια χαρά αφράτευαν τα αυγά και οι κρέμεσ γίνονταν λείες. Οπότε αν δεν έχετε μίξερ ή δεν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για να γλιτώσετε από τα πλυσίματα των εξαρτημάτων κλπ φτιάξτε εύκολα και γρήγορα αυτά τα πεντανόστιμα κεκάκια.

Μάφιν σοκολάτα-μπανάνα
Υλικά για 15 κεκάκια
- 200 γρ. καστανή ζάχαρη
- 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 4 αυγά
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 ml γάλα
- 2 μεγάλες μπανάνες, λιωμένες στο μούλτι + 1 σε φέτες για το γαρνίρισμα
- 100 γρ. μαύρη σοκολάτα, τριμμένη
- 200 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη + μερικά ολόκληρα κομμάτια καρυδιού γαι το γαρνίρισμα
- 4 κ.γ. κακάο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο με σύρμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε διαδοχικά το αλέυρι, το γάλα, τις λιωμένες μπανάνες, τη μαύρη σοκολάτα και την καρυδόψιχα. Στο τέλος ρίχνουμε το κακάο, χτυπάμε λίγο ακόμα και όταν ομογενοποιηθούν. Μοιράζουμε το μείγμα σε ένα ταψί με θήκες μάφιν ή φορμάκια για μάφιν. σε κάθε μάφιν τοποθετούμε μια φέτα μπανάνα ή ένα κομμάτι καρυδόψιχα. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και ξεφορμάρουμε.
Tip
Για να μην ξεχειλίσουν στο ψήσιμο τα μάφιν γεμίζουμε τα φορμάκια κατά τα 2/3, αφήνοντας περιθώριο για να φουσκώσουν.