Λατρεύουμε να απολαμβάνουμε το τυρί κρέμα πάνω στα πάντα. Σε ψωμί, φρυγανιά ή πίτα και σαν ντιπ στο φαγητό μας. Είναι κρεμώδες και λαχταριστό.
Τι θα έλεγες για σπιτικό τυρί κρέμα με 2 υλικά; Ο food expert «Hungry Bites» μας έδωσε τη συνταγή για homemade τυρί κρέμα που γίνεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα.
Το λάμπνε (Labneh) είναι ένα νόστιμο τυρί κρέμα που φτιάχνεται από γιαούρτι. Γι’ αυτό είναι χαμηλό σε λιπαρά και έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Είναι πλούσιο σε προβιοτικά, τα οποία συμβάλλουν στην υγεία και στην καλή λειτουργία του εντέρου. Με λίγα λόγια είναι ένα από τα πιο υγιεινά τυριά που μπορείτε να φάτε!
Συνήθως 24 ώρες αρκούν για να πάρετε ένα πηχτό, κρεμώδες τυρί κατάλληλο για ντιπ ή για να το αλείψετε στο ψωμί σας. Επειδή κάθε γιαούρτι έχει και διαφορετικό ποσοστό υγρασίας, η ώρα που θα το στραγγίσετε ίσως διαφέρει ανάλογα με τη μάρκα. Το καλό είναι ότι μπορείτε να τεστάρετε την υφή του ανά πάσα στιγμή της διαδικασίας.