Φωτογραφία: giorgostsoulis.com

Συνταγή για κορμό σοκολάτας με 3 μόνο υλικά

Υπάρχει ωραιότερο γλυκό από τον κορμό σοκολάτας;

Ένα από τα πιο απολαυστικά γλυκά είναι αναμφισβήτητα ο κορμός σοκολάτας, ένα γλυκό που άλλοι έχουν συνδέσει με τα απογεύματα του καλοκαιριού και άλλοι απολαμβάνουν καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Επίσης, κάτι που κάνει τη συνταγή αυτή ιδανική είναι η εύκολη παρασκευή της. Όσο πιο εύκολη μια συνταγή, τόσο πιο απολαυστικό και το αποτέλεσμα, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για υλικά γευστικά από μόνα τους.

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστείς μόνο 3 υλικά ενώ η προετοιμασία του είναι εύκολη και γρήγορη.

Η συνταγή είναι του Γιώργου Τσούλη

Δες το βίντεο για τη συνταγή για κορμό σοκολάτας με 3 υλικά

Υλικά

  • 700 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 600 γρ. γιαούρτι
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ

Για το σερβίρισμα

  • Κακάο

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ,προσθέτουμε την πραλίνα, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα διαστάσεων 30x15 εκ., αφήνοντας αρκετό μάκρος στις άκρες, ώστε να μας βοηθήσει να το ξεφορμάρουμε.

Τοποθετούμε ένα στρώμα από μπισκότα στον πάτο της φόρμας και καλύπτουμε με αρκετό από το μείγμα πραλίνας, απλώνοντάς το ομοιόμορφα πάνω από τα μπισκότα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να γεμίσει η φόρμα, τελειώνοντας με ένα στρώμα από το μείγμα πραλίνας.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη, προσέχοντας να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας και το μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες, μέχρι να σφίξει. Ξεφορμάρουμε τον κορμό, πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.