Συνταγή για σοκολατένιο κέικ με δύο μόνο υλικά -Απίστευτα πλούσια γεύση, χωρίς καθόλου ζάχαρη
Μπορεί ένα γλυκό να μην έχει βούτυρο, ζάχαρη και ούτε καν να ψηθεί και να είναι απολαυστικό; Αυτό το σοκολατένιο κέικ δίνει την αναπάντεχη θετική απάντηση.
Η σοκολάτα είναι για πολλούς μια διαχρονική αδυναμία. Από τα απογεύματα της παιδικής ηλικίας με κουτάλια γεμάτα μίγμα από το μπολ, μέχρι τις πιο προσεγμένες επιλογές της ενήλικης ζωής, λίγοι μπορούν να της αντισταθούν.
Όταν όμως μπαίνει στη μέση η προσπάθεια για μια πιο ισορροπημένη διατροφή, το σοκολατένιο κέικ μοιάζει απαγορευμένος καρπός. Ή μήπως όχι;
Η απάντηση έρχεται από τη Julia Pairot, μια δημιουργό συνταγών που αποφάσισε να ξαναγράψει τους κανόνες. Το αποτέλεσμα; Ένα κέικ σοκολάτας που δεν περιέχει καθόλου βούτυρο, καθόλου ζάχαρη, δεν χρειάζεται ψήσιμο και παρ’ όλα αυτά παραμένει απίστευτα πλούσιο σε γεύση και υφή.
Πώς να φτιάξετε το σοκολατένιο κέικ με τα 2 υλικά
Μάλιστα, περιγράφεται από όσους το δοκίμασαν ως μια πραγματική έκπληξη. «Αυτό το κέικ είναι ένα θαύμα, η υφή του είναι απίστευτη αν σκεφτείς τα υλικά που περιέχει», σημειώνει η ίδια.

Το μεγάλο μυστικό της συνταγής κρύβεται σε ένα απρόσμενο εποχικό υλικό: την κολοκύθα. Αφού μαγειρευτεί στον ατμό και πολτοποιηθεί, χαρίζει μια φυσική γλυκύτητα και βελούδινη υφή που δύσκολα φαντάζεσαι σε ένα σοκολατένιο επιδόρπιο. «Κανείς δεν μάντεψε ότι είναι κολοκύθα», σχολιάζει η Julia για την αντίδραση όσων δοκίμασαν το κέικ της.
Η συνταγή είναι εντυπωσιακά απλή. Χρειάζεστε μόνο:
- 200 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
- 280 γραμμάρια πουρέ κολοκύθας.
Δεν απαιτείται ούτε αλεύρι. Η κολοκύθα αρκεί να μαγειρευτεί στον ατμό και να πολτοποιηθεί, και το μόνο που μένει είναι να λιώσετε τη σοκολάτα και να τα ανακατέψετε. Το αφήνετε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Σερβίρεται κρύο, και η υφή του παραμένει εξίσου απολαυστική.
Το αποτέλεσμα είναι ένα σοκολατένιο γλυκό χωρίς γλουτένη, με ελάχιστες θερμίδες και με μια βαθιά, πλούσια γεύση που δεν προδίδει με τίποτα την υγιεινή του σύνθεση. Με το Halloween προ των πυλών, ίσως είναι η ιδανική αφορμή να δώσετε μια «μαγική» νότα στην κουζίνα, χωρίς καθόλου τύψεις.