Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή για σπιτικό λεμοντσέλο -Το χωνευτικό λικέρ που «καθαρίζει» τον ουρανίσκο

Τα λικέρ είναι από τα καλύτερα ποτά που μπορεί κανείς να φτιάξει μόνος στο σπίτι.

Παλαιότερα κάθε νοικοκυρά έφτιαχνε το δικό της λικέρ. Τα χρόνια πέρασαν, κάποιες συνήθειες άλλαξαν, ωστόσο υπάρχουν ακόμα εκείνοι που απολαμβάνουν να φτιάχνουν χειροποίητο λικέρ.

Στην προκειμένη περίπτωση, το λικέρ λεμόνι είναι εύκολο και πεντανόστιμο ενώ μπορεί να σερβιριστεί μετά από κάποιο γεύμα. Είναι χωνευτικό και «καθαρίζει» τον ουρανίσκο.

Παρακάτω έχουμε την εύκολη συνταγή για λεμοντσέλο, για να σερβίρετε το πιο απολαυστικό σπιτικό λικέρ μετά το εορταστικό τραπέζι.

Υλικά

  • 10 μεγάλα λεμόνια
  • 1 βότκα
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • Μισό λίτρο νερό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τα λεμόνια και έπειτα τα ξεφλουδίζουμε. Αυτές τις φλούδες τις βάζουμε σε ένα βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς, αφού πρώτα το έχουμε πλύνει καλά και έχει στεγνώσει.

Προσθέτουμε στο βαζάκι με τις φλούδες τη βότκα και αφήνουμε για τουλάχιστον 7 με 8 ώρες σε σκοτεινό σημείο. Ιδανικά, για να απελευθερώσει το λεμόνι όλα τα αρώματά του το αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ημέρες.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν, μέχρι να γίνει σιρόπι. Μόλις κρυώσει ενσωματώνουμε τη βότκα, χωρίς τις φλούδες και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το λικέρ σε ένα μπουκάλι και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.