Συνταγή για δροσερό γιαουρτογλυκό με ζελέ λεμόνι χωρίς ζάχαρη
Με λεμόνι και γιαούρτι φτιάχνουμε σε ελάχιστα λεπτά το πιο φίνο και ανάλαφρο επιδόρπιο αυτής της εποχής.
Το λεμόνι το αγαπάμε για πολλούς λόγους. Ο σημαντικότερος ίσως είναι ότι τα δέντρα του είναι πολύφορα και μας δίνουν τη δυνατότητα να το απολαμβάνουμε όλο το χρόνο σε δεκάδες εκδοχές. Ειδικά το καλοκαίρι όμως, μας τραβάνε περισσότερο οι γλυκιές βερσιόν του αφού το δροσιστικό του άρωμα και η ανάλαφρη ξινή γεύση του δίνουν μια άλλη διάσταση σε όλες τις συνταγές, από την πιο απλή μέχρι την πιο περίτεχνη.
Από την αγαπημένη μας σπιτική λεμονάδα και τη βελούδινη lemon curd μέχρι την κλασική lemon pie και το αφράτο, σαν σύννεφο, κέικ λεμονιού με γλάσο λεμονιού, όλα έχουν τη χάρη τους. Επειδή όμως ο καύσωνας δεν προσφέρεται για ιδιαίτερο παίδεμα και κλείσιμο στην κουζίνα ούτε βέβαια για περιττές θερμίδες εμείς σας προτείνουμε μια συνταγή για πανεύκολο και πεντανόστιμο γιαουρτογλυκό με ζελέ λεμόνι που δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη. Φτιάξτε το σε ελάχιστα λεπτά με υλικά που σίγουρα έχετε στο σπίτι και απολαύστε το καθημερινά με τον καφέ σας ή μετά από ένα ωραίο γεύμα, μεσημεριανό ή βραδινό.

Δροσερό γιαουρτογλυκό με ζελέ λεμόνι χωρίς ζάχαρη
Υλικά για 4 μερίδες
- 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κ.σ. μέλι, κατά προτίμηση ανθέων
- 1 φάκελος ζελέ λεμόνι
- Χυμός (100 ml) και ξύσμα από 2 λεμόνια
- 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα το γιαούρτι με το μέλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 χαμηλά ποτήρια ή μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο. Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας αντικαθιστώντας ένα μέρος του κρύου νερού που αναφέρει με τον χυμό των 2 λεμονιών. Προσθέτουμε στο μείγμα και το ξύσμα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στα μπολάκια, πάνω από το γιαούρτι με το μέλι που έχουν παγώσει λίγο ρίχνουμε 1-2 κουταλιές από το αραιό μείγμα του ζελέ και το βάζουμε πίσω στο ψυγείο να παγώσει καλά. Γαρνίρουμε με μια φέτα λεμόνι και σερβίρουμε.
Tip
Για έξτρα λεμονάτα αρώματα και γεύση μπορούμε να φτιάξουμε το ζελέ με ρόφημα λουίζας αντί για βραστό νερό. Έτσι θα δώσουμε και επιπλέον χωνευτικές ιδιότητες στο γλυκό μας.