Γυμναστική
Φωτογραφία: Βruce mars/Unsplash
HEALTHY EATING

Τι να φάτε μετά το γυμναστήριο -Διατροφολόγος προτείνει 5 επιλογές για να ενισχύσετε την προσπάθεια που κάνετε


«Τι να φάω μετά το γυμναστήριο ώστε να ενισχύσω την προσπάθεια μου;».

Μια ερώτηση που κάνουν πολλοί, άνδρες και γυναίκες, μετά την επίσκεψή τους στο γυμναστήριο. Είναι γεγονός πως όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, τόσο περισσότερο γεμίζουν τα γυμναστήρια με αυτούς που θέλουν να αδυνατίσουν και να γυμνάσουν το σώμα τους. Βέβαια υπάρχουν κι αυτοί που η γυμναστική έχει γίνει τρόπος ζωής και πηγαίνουν πολύ συχνά στο γυμναστήριο για να νιώσουν ευεξία και να προασπίσουν την υγεία τους.

Όταν είσαι κουρασμένος μετά το γυμναστήριο μπορεί να είναι εύκολο να παραδοθείς σε οποιοδήποτε βολικό σνακ ή κάτι γρήγορο, αλλά για να πάρεις πραγματικά όλα τα οφέλη της προπόνησής σου, πρέπει να λάβεις υπόψη τι τρως μετά την προπόνηση, ακόμη κι αν είναι αργά το βράδυ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το σώμα χρειάζεται πρωτεΐνη για την επιδιόρθωση των μικροτριβών που έχεις δημιουργήσει γυμνάζοντας τους μυς σου. Επίσης θα πρέπει να επαναφέρεις τα αποθέματα γλυκογόνου σου: αυτοί είναι οι υδατάνθρακες που αποθηκεύονται στους μυς.

Φωτογραφία: juan pablo rodriguez/Unsplash

Τι να φάτε μετά το γυμναστήριο -Διατροφολόγος προτείνει 5 επιλογές για να ενισχύσετε την προσπάθεια που κάνετε

Mετά το γυμναστήριο, το σώμα σου έχει ανάγκη από αποκατάσταση και ανάπτυξη. Χρειάζεται να προσέξεις την διατροφή σου ώστε να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία.

Η διατροφολόγος Ιωάννα Σαλή σημειώνει στο προφίλ της στο Instagram για το συγκεκριμένο θέμα: «Όταν γυμνάζεσαι, δημιουργείται ένα "τραύμα" στις μυϊκές σου ίνες. Έτσι ξεκινά μια διαδικασία για να αποκαταστήσει αυτό το τραύμα και να αναπτυχθούν οι μύες. Η διαδικασία αυτή επιτυγχάνεται μέσω της σωστής διατροφής μετά τη γυμναστική.

Υδατάνθρακες: βοηθούν την αναπλήρωση του γλυκογόνου το οποίο είναι απαραίτητο μέχρι την επόμενη προπόνηση. Προτίμησε τρόφιμα που αφομοιώνονται γρήγορα από το σώμα όπως: πατάτα, λευκά μακαρόνια, ρύζι, τορτίγια.

Πρωτεΐνες: Συστήνεται η κατανάλωση 20 - 25 γραμμαρίων πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας τουλάχιστον 30 λεπτά μετά την προπόνηση. Σκοπός είναι η αποκατάσταση του μυϊκού ιστού. Προτίμησε: τόνο, αβγά, μοσχαρίσιο κρέας, κοτόπουλο, γαλακτοκομικά.

Δείτε τις 5 επιλογές που προτείνει να φας μετά το γυμναστήριο:

SHARE