Ο καφές δεν είναι ένα απλό ρόφημα. Είναι τελετουργικό.
Είναι το καύσιμο που χρειαζόμαστε για να ξυπνήσουμε και να αδράξουμε την ημέρα. Η γεύση, το άρωμα, η πρώτη γουλιά που στέλνει την καφεΐνη στο αίμα, είναι κάτι μοναδικό για όλους τους coffee lovers.
Ο κάθε καφές είχε τη σημασία του. Το πρωί για να ανοίξει το μάτι και το απόγευμα για να χαλαρώσουμε, σε ένα ωραίο μαγαζί με καλή παρέα. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά είδη για να διαλέξουμε. Άλλοι μας αρέσουν περισσότερο και άλλοι λιγότερο.
Ποιος καφές όμως ταιριάζει σε κάθε ώρα της ημέρας;
Κι όμως, άλλος το πρωί και άλλος το απόγευμα, σύμφωνα με το coffees.gr.
Πρωινό: Καπουτσίνο
Ο καπουτσίνο συνδυάζει την έντονη γεύση του εσπρέσο με τη βελούδινη υφή από το γάλα και αφρόγαλα. Στην πατρίδα του, την Ιταλία, ο καπουτσίνο σερβίρεται κατά κανόνα το πρωί και συνοδεύεται συνήθως από μια ελαφριά σφολιάτα. Οι Ιταλοί συνηθίζουν να είναι αυστηροί με το «ωράριο» του καπουτσίνο.