Σαλάμι σοκολάτας
Φωτογραφία: Shutterstock
15|10|2020 10:53
SHARE
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ

Vegan σαλάμι σοκολάτας χωρίς ζάχαρη -Με superfood για μεγάλη διατροφική αξία


Υπάρχουν αυτές οι στιγμές που δεν μπορείς να αντισταθείς με τίποτα σε ένα (μπολ) παγωτό, σε μια γλυκιά κρέπα ή σε ένα γενναίο κομμάτι κέικ. Όταν ο εγκέφαλός σου στέλνει τέτοιου είδους μηνύματα για γλυκό καλό είναι να έχεις μία εναλλακτική.

Ναι στο γλυκό όταν αυτό δεν μας κάνει κακό. Μεγάλο ναι όταν αυτό μας κάνει καλό. Και επειδή το καλό πρέπει πάντα να μοιράζεται (για να διπλασιάζεται) η συνταγή για vegan σαλάμι σοκολάτας της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι αυτή που χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε ένα γλυκό που μας κάνει καλό. Εν συντομία, το σαλάμι σοκολάτας της Αργυρώς δεν περιέχει ζάχαρη, βούτυρο ή αυγά, ενώ είναι πεντανόστιμο και φουλ θρεπτικό.
Περιέχει συστατικά που μπορούμε να βρούμε σε όλα τα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και γίνεται εύκολα μέσα σε λίγη ώρα.
Ένα υπέροχο γλυκό με βιολογικά υλικά, πολλές υπερτροφές και μεγάλη διατροφική αξία. Είναι σκέτη απόλαυση!

Υλικά

125 γραμ. κακάο 0% λιπαρά (βιολογικά προϊόντα).
170 γραμ. βούτυρο καρύδας μαλακό (στα βιολογικά προϊόντα).
300 γραμ. ωμά φουντούκια αλεσμένα.
2 κουταλιές σπόρους Chia (σε όλα τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων).
2 κουταλιές λιναρόσπορο αλεσμένο.
1/2 φλ. χυμό φρέσκο πορτοκάλι.
25 χουρμάδες αποξ. αλεσμένοι ή χοντροκομμένοι.
4 κ.σ σταφίδες μαύρες.
4 κ.σ κράνμπερι.
200 γραμ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη (λιωμένη).

Εκτέλεση

Για το vegan σαλάμι σοκολάτας βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ τα ανακατεύουμε. Γίνεται σαν πηχτός χυλός.
Το παγώνουμε να πήξει, για να μπορούμε να το πλάσουμε και να του δώσουμε σχήμα ρολού. Πλάθουμε σε ρολά (2 - 3 μικρά ρολά), τυλίγουμε με μεμβράνη ή λαδόκολλα και βάζουμε στην κατάψυξη.
Αφού σφίξει το σαλάμι σοκολάτας, το κόβουμε σε φέτες και το απολαμβάνουμε.
Εναλλακτικά το βάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αφού πήξει το κόβουμε σε κομματάκια. Το διατηρούμε στο ψυγείο.
Ένα γλυκό χωρίς τύψεις που μας δίνει ενέργεια και όλα τα οφέλη των υλικών super foods που χρησιμοποιήσαμε.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο σάιτ της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου





SHARE