AP Images
AP Images
ΤΟ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΡΕ

Campbell-Evangelista-Turlington: O Kωστέτσος σε συλλεκτικό κλικ του 1991 με τις ιέρειες της μόδας


Πριν από λίγες εβδομάδες, το Κεντρικό Αρχαιολογικό συμβούλιο άναψε το πράσινο φως για την επίδειξη μόδας του Βασίλειου Κωστέτσου στο Ηρώδειο.

Ο σχεδιαστής θα παρουσιάσει τις νέες του δημιουργίες στην πλατεία του αρχαιολογικού χώρου στις 30 Μαρτίου, στη 13:00. 30 μοντέλα θα φορέσουν τις δημιουργίες του και θα περπατήσουν χωρίς σκηνικά εφέ κυκλικά της πλατείας. Η επίδειξη θα διαρκέσει 20-30 λεπτά και οι θεατές της δεν θα υπερβαίνουν τους διακόσιους, με προσκλήσεις.

Μια ανάμνηση από την χρυσή εποχή του μόντελινγκ στην Ελλάδα μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους ο Βασίλειος Κωστέτσος.

Γύρισε πίσω το ρολόι του χρόνου και ο δείκτης πήγε στη δεκαετία του 90, σε ένα fashion event που άφησε εποχή. Βρισκόμαστε στις αρχές του 90. Tρία top models που εκείνη την εποχή είδαν την καριέρα τους να εκτοξεύεται ήρθαν στην Ελλάδα για 24 ώρες.

Linda Evangelista, Christy Turlington και Naomi Campbell περπάτησαν στην πασαρέλα για χάρη του σχεδιαστή σε ένα fashion show που κοιτούσε πολύ μπροστά για την εποχή του.

 vassilioskostetsos/ Instagram
vassilioskostetsos/ Instagram

Η ιστορία κάνει κύκλους: αυτό θέλησε να δείξει ο σχεδιαστής με την ανάρτησή του στο Instagram (γράφοντας στη λεζάντα της φωτογραφίας: «Σαν χθες....στο Ηρώδειο»).

Τα τρία μοντέλα είχαν φωτογραφηθεί μαζί του στο Ηρώδειο και τηλεοπτικός χρόνος είχε αφιερωθεί για να φιλοξενήσει συνεντεύξεις τους μπροστά στην κάμερα. Εμείς βρήκαμε συλλεκτικά αποσπάσματα από τις στιγμές των τριών μοντέλων και του σχεδιαστή όταν συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν μαζί στην Ελλάδα.

«Αισθάνομαι πάρα πολύ ωραία γιατί ανεβάζω το image των Ελλήνων designers. Kάνουμε μια πολύ μεγάλη αρχή. Πιστεύω ότι σήμερα ανοίγει ένα κεφάλαιο της ιστορίας της ελληνικής μόδας. H Νaomi Cambell, η Christy Turlington και η Linda Evangelista, τα τρία διασημότερα μοντέλα στον κόσμο, ανοίγουν τις πόρτες για κάποια διεθνή αναγνώριση της ελληνικής μόδας» είχε δηλώσει στις τηλεοπτικές κάμερες ο Βασίλειος Κωστέτσος. 

«Σκέφτεσαι να εγκαταλείψεις τον χώρο της ελληνικής μόδας και να σχεδιάσεις για καλλονές του εξωτερικού ή να εργαστείς στο εξωτερικό μόνο;» ήταν η ερώτηση μιας δημοσιογράφου και ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οχι, πιστεύω ότι σαν βάση την Αθήνα, μπορούμε να βγάλουμε το ταλέντο που υπάρχει μέσω των τριών ιερειών της μόδας και να το προωθήσουμε σε όλο τον κόσμο, έτσι ώστε να αντιπροσωπεύσουμε επάξια την Ελλάδα».

 

Διαβάστε επίσης: Ο Κωστέτσος ανέβασε φωτογραφία της Κουλιανού από τα 90s και θυμηθήκαμε γιατί όλοι χάζευαν τα πόδια της