AP
AP
BROOCH

Η διαμαντένια καρφίτσα που φορά κάθε χρόνο η βασίλισσα Ελισάβετ στο Trooping the Colour -Η ιδιαίτερη σημασία της


Κάθε χρόνο η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας συμμετέχει στην παρέλαση για τα γενέθλια της Ελισάβετ, γνωστή ως Trooping the Colour. 

Οι γαλαζοαίματοι στέκονται στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ και παρακολουθούν την παρέλαση με το ιππικό ενώ βλέπουν και τα αεροσκάφη που πετούν προς τιμήν της μονάρχη.

Τα βλέμματα τραβούν κάθε φορά τα outfit των royals, τα καπέλα και τα άλλα μοναδικά αξεσουάρ.

Και ενώ αυτά αλλάζουν κάθε χρόνο, ένα φαίνεται να παραμένει ίδιο.

Η καρφίτσα της βασίλισσας Ελισάβετ, που ονομάζεται «Brigade of Guards».

Η καρφίτσα που είναι φτιαγμένη από πραγματικά διαμάντια, συνδυάζει τα εμβλήματα των 5 συνταγμάτων του Βρετανικού στρατού και της Κοινοπολιτείας: Των Γρεναδιέρων, του Coldstream, των Σκοτσέζων, των Ιρλανδών και των Ουαλών Φρουρών, που κάθε χρόνο παρελαύνουν εναλλάξ τα χρώματά τους για την βασίλισσα. Εξ ού και το όνομα της παρέλασης.

AP
AP

Τα 5 σύμβολα περικλείονται σε ένα οβάλ πλαίσιο, που γράφει την λατινική φράση «Quinque Juncta In Uno», που μεταφράζεται «Πέντε ενωμένα ως ένα».

AP
AP

Η απόφαση της Ελισάβετ να φορά κάθε χρόνο αυτή την καρφίτσα δείχνει την εκτίμησή της προς τα τάγματα του στρατού αλλά και τη σημασία των διαμαντιών σε σημαντικά ορόσημα.

AP
AP

Ο συμβολισμός που εμπεριέχεται σε αυτή την καρφίτσα, την κάνει το τέλειο αξεσουάρ για αυτή την ειδική περίσταση.

AP
AP

Η καρφίτσα είχε σχεδιαστεί αρχικά για την βασίλισσα Μαίρη, την γιαγιά την Ελισάβετ. Είναι πολύ συνηθισμένο για την βασιλική οικογένεια να μεταβιβάζει τα κοσμήματά της στα άλλα μέλη.