Unsplash/Avel Chuklanov
Unsplash/Avel Chuklanov
OFFICE RULES

Tα μικροπράγματα που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει στο γραφείο της για να κάνει πιο άνετη την καθημερινότητά της


Γραφείο, καρέκλα, υπολογιστής, γραφική ύλη: αυτός είναι ο εξοπλισμός που κάθε εργαζόμενος χρειάζεται καθημερινά για να διεκπεραιώσει τα εργασιακά tasks.

Ο εξοπλισμός που θα τον κρατήσει ασφαλή, ήρεμο και σίγουρο κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι άλλος και εξίσου απαραίτητος με αυτόν που σας αναφέραμε παραπάνω.

Ξέρουμε ότι οι ώρες που αφιερώνετε στο γραφείο καθημερινά είναι περισσότερες από όσες απολαμβάνετε ξεκούραση και χαλάρωση.

Η εργασιακή ζωή γίνεται πολλές φορές μια εξαντλητική άσκηση υπομονής. Η μόνη μας αντίσταση στην κούραση είναι η φροντίδα του εαυτού μας.

Ελάχιστα πράγματα είναι αυτά που μάς κάνουν να νιώθουμε αληθινά ασφαλείς όταν βρισκόμαστε μακριά από το σπίτι μας: μικροπράγματα που δεν κοστίζουν και πραγματικά μπορούν να δώσουν ποιότητα στην ημέρα μας όσο βρισκόμαστε στην καρέκλα του γραφείου μας.

Φτιάξαμε μια λίστα με όλα τα μικρά αντικείμενα που δεν πρέπει να λείπουν από το συρτάρι του γραφείου σας. Αυτά που θα κάνουν την καθημερινότητά σας πιο άνετη και θα σας κάνουν να νιώσετε ότι είστε πλήρως εξοπλισμένη για να ανταποκριθείτε σε οτιδήποτε προκύψει εντός της ημέρας.

Πάμε να τα δούμε!

1) O φορτιστής πάντα διαθέσιμος: Για να μην νιώθετε ποτέ ανασφάλεια για την μπαταρία του κινητού σας αν βρεθείτε εκτός γραφείου.

2) Ενα πακέτο χαρτομάντιλα: Ακούγεται ως κάτι «δεδομένο», αλλά δεν είναι. Θα πρέπει πάντα να έχετε μαζί σας ένα πακέτο για περιπτώσεις «έκτακτης ανάγκης» (όπως. Πχ για λεκέδες ή για κάποιο κρυολόγημα)

3) Kαραμέλες-Τσίχλες για δροσερή αναπνοή: Όταν η γεύση από τον καφέ ή από το φαγητό αρχίζει να γίνεται δυσάρεστη στο στόμα.

4) Ενας μικρός καθρέπτης: Ωστε να μπορούμε να δούμε το πρόσωπό μας με καλύτερο φωτισμό -και όχι μόνο στο μπάνιο του γραφείου.

5) Τα καλλυντικά που σου χαρίζουν αυτοπεποίθηση: Μάσκαρα; Κραγιόν; Concealer; Μόνο εσείς ξέρετε τι χρειάζεστε πραγματικά και τι σας ταιριάζει.

6) Mια ενυδατική κρέμα για τα χέρια (απαραίτητη για τον χειμώνα).

7) Ενα λαστιχάκι μαλλιών (τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες θα σας χρειαστεί).
 

Unsplash/A GIRLBRAND
Unsplash/A GIRLBRAND

8) Aποσμητικό-Άρωμα: Οι ώρες στο γραφείο είναι πολλές και η θερμοκρασία του σώματος δεν μπορεί εύκολα να παραμείνει σταθερή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα ιδρώσετε. Χρειάζεστε ενισχύσεις.

9) Ενα χρηστικό και όμορφο τσαντάκι ώστε να μπορέσουν να χωρέσουν εκεί τα περισσότερα από τα παραπάνω (η οργανωτικότητα εξασφαλίζει τάξη και ηρεμία).

10) Μια ομπρέλα πρέπει να υπάρχει πάντα στο συρτάρι σας.

11) Ενα ζευγάρι φλατ παπούτσια -Ενα ζευγάρι γόβες (αν χρειαστεί να περπατήσετε για ώρα εκτός γραφείου το πρώτο είναι απαραίτητο -το δεύτερο είναι απαραίτητο σε περίπτωση που έχετε meeting ή προκύψει κάποιο κάλεσμα μετά τη δουλειά).

12) Xάντζαπλαστ: Μπορεί να κοπείτε με χαρτί ή να σας «χτυπήσουν» τα παπούτσια.

13) Μια χτένα μαλλιών

14) Ακουστικά: Είτε για να μπορείτε να ακούσετε κάτι ανενόχλητες, είτε για να εργαστείτε χωρίς να ενοχλείτε τους άλλους.