To συγκλονιστικό βίντεο του Γιάννη Στάνκογλου με το Μίκη Θεοδωράκη από τη μεγαλειώδη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο | 0 bovary.gr
To συγκλονιστικό βίντεο του Γιάννη Στάνκογλου με το Μίκη Θεοδωράκη από τη μεγαλειώδη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο | 0 bovary.gr
20|06|2017 11:24
SHARE
ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΡΙΓΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ

To συγκλονιστικό βίντεο του Γιάννη Στάνκογλου με το Μίκη Θεοδωράκη από τη μεγαλειώδη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο


«Ολη η Ελλάδα για τον Μίκη -1.000 φωνές». Η μεγαλειώδης συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη στο Καλλιμάρμαρο το βράδυ της Δευτέρας 19 Ιουνίου σκόρπισε ρίγη συγκίνησης σε όσους έδωσαν το «παρών».

1.000 χορωδοί από 30 πόλεις της Ελλάδας σχημάτισαν μια μεγάλη χορωδία και με τη συνοδεία Συμφωνικής Μαντολινάτας απέδωσαν σπουδαία έργα του Μίκη Θεοδωράκη.

Στη συναυλία ακούστηκαν αποσπάσματα από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο Θεοδωράκης.

Μεταξύ άλλων: «Μικρές Κυκλάδες», «Άξιον Εστί», «Επιφάνια», «Όμορφη Πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία», «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί» και «Γειτονιά των Αγγέλων», όλα σε χορωδιακή διασκευή του Παναγή Μπαρμπάτη. Στην παράσταση συμμετείχαν επίσης οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου και Ιωάννα Παππά, που διάβασαν κείμενα του συγγραφέα και ποιητή Γιώργου Μπλάνα.

Ο Γιάννης Στάνκογλου δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ένα βίντεο που αποτυπώνει σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα το δέος που ένιωσαν όσοι βρέθηκαν κοντά στον σπουδαίο δημιουργό συμμετέχοντας στη συναυλία προς τιμήν του αλλά και όσοι την παρακολούθουσαν.

Το ίδιο βίντεο δημοσίευσε και η Ιωάννα Παππά στο δικό της λογαριασμό.

Ο Γιάννης Στάνκογλου έγραψε χαρακτηριστικά: «Πώς να κοιμηθείς;».

 

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του Γιάννη Στάνκογλου στο BOVARY.GR