Ιnstagram/Beyonce
Ιnstagram/Beyonce
AND THE WINNER IS...

Ποια φωτογραφία συγκέντρωσε τα περισσότερα like στο Instagram για το 2017;


Το Instagram δημοσίευσε την ετήσια αναφορά για τη χρονιά που φεύγει. Αυτοί είναι οι «νικητές» του Instagram. 

Ενας από τους λόγους που απολαμβάνω το τέλος της κάθε χρονιάς είναι οι λίστες που κάνουν έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Λίστες για τα καλύτερα άλμπουμ ή τις ταινίες που θα μείνουν στην κινηματογραφική ιστορία με την επιτυχία που σημείωσαν. Λίστες για τα γεγονότα που άλλαξαν τον ρου της πολιτικής και κοινωνικής ιστορίας. Λίστες για τις πιο επιτυχημένες σειρές, για τα πιο viral food και fitness trends, αλλά και λίστες με τα fashion κομμάτια που φορέθηκαν περισσότερο ή με τα challenges ή viral news που έκαναν το γύρο του κόσμου Instagram. Εν ολίγοις, γίνονται λίστες για τα πάντα. Και το να τις διαβάζεις, εκτός από ευχάριστο, είναι και ένα είδος συνεδρίας με τον εαυτό σου.  

Οι λίστες σε βάζουν στη λογική να σκεφτείς και τον εαυτό σου μέσα σε όλα όσα έγιναν. Εσύ που ήσουν; Το είδες; Το είχες πάρει είδηση; Το βίωσες; Εγινες κομμάτι του με κάποιο τρόπο; Ερωτήσεις που σου δίνουν μια κατεύθυνση για τη χρονιά που πέρασε έτσι όπως τελικά την έζησες εσύ ο ίδιος. Μήπως ήσουν κολλημένος με το κινητό και όντως δεν έχασες στιγμή από όλα αυτά ή μήπως απείχες εντελώς από τις εξελίξεις που καθόρισαν ένα κομμάτι του κόσμου;  

Και μετά από αυτή τη μίνι τροφή για σκέψη σχετικά με την παράδοση των ετήσιων λιστών, περνάω στο θέμα μου. 

Όπως κάθε social medium που σέβεται τον εαυτό του έτσι και το Instagram εκανε την ανασκόπηση του και δημοσίευσε το review του για το 2017 με τις φωτογραφίες που έσπασαν το φράγμα των like ή που, όπως θα λέγαμε επιστημονικά, συγκέντρωσαν τις περισσότερες «καρδούλες». 

Θα αναφέρουμε ποιοι κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις και φυσικά θα ξεκινήσουμε αντίστροφα.

Ετσι, στην τρίτη θέση βρίσκουμε τη Σελένα Γκόμεζ με τη φωτογραφία που ανέβασε το Σεπτέμβριο, μετά από τη μεταμόσχευση νεφρού στην οποία υποβλήθηκε. Στη φωτογραφία, είναι ξαπλωμένη σε διπλανά κρεβάτια με τη γυναίκα που της δώρισε το νεφρό και, όπως είναι φυσικό, αυτή η εικόνα συγκίνησε εκατομμύρια κόσμο, συγκεντρώνοντας 10,319,823 (τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές). 

 

 

Δεύτερος στη σειρά ήρθε ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φωτογραφία που ανέβασε για να γιορτάσει τη γεννήση των διδύμων, τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου, και η οποία έκανε 11,035,314 άτομα να πατήσουν «like».

 

 

Κι ερχόμαστε στην πρώτη θέση. Η πιο δημοφιλής φωτογραφία του Instagram για το 2017 ανήκει στη Μπιγιόνσε.  H κορυφαία φωτογραφία των 11,185,727 like είναι αυτή με την οποία, το Φεβρουάριο, μοιράστηκε το νέο της εγκυμοσύνης της σε μια πολύ ιδιαίτερη φωτογράφιση με ονειρικό concept. 

 

 

Αν υπάρχει κάτι κοινό στα ποστ που εκτοξεύθηκαν σε like είναι ότι εξυμνούν τις ανθρώπινες σχέσεις, την αγάπη και αλληλουποστήριξη και τους δεσμούς της οικογένειας. Με άλλα λόγια, αυτά που έχουμε περισσότερη ανάγκη από ποτέ.