fbpx Αγαπητέ Ερρίκο: Τι κάνεις όταν «σου την πέφτει» ο συνάδελφος; | BOVARY
Work and play
Φωτογραφία: Unsplash/Antonio Gabola
SHARE
ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΟΥΣ

Αγαπητέ Ερρίκο: Τι κάνεις όταν «σου την πέφτει» ο συνάδελφος;


Ερρίκο μου τι κάνεις; Σου γράφω με αφορμή κάτι που έγινε πριν λίγες μέρες και έχω πραγματικά σοκαριστεί δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ. Πριν από λίγες μέρες έγινα νονά για πρώτη φορά και βάφτισα τον γιο μιας πολύ καλής μου φίλης που ξέρω χρόνια. Τον άντρα της δεν τον ξέρω πολύ καλά γιατί κάθε φορά που βρισκόμαστε ή είναι κουρασμένος ή έχει δουλειά, αλλά δε με ενδιέφερε κιόλας, αφού ήξερα ότι η φίλη μου ήταν καλά και ήρεμη. Που λες έγινε η βάφτιση κι όλα ωραία και όλα καλά, όλοι πολύ χαρούμενοι. Έτσι όπως καθόμασταν με τον κουμπάρο δίπλα δίπλα ξαφνικά νιώθω το πόδι του κολλημένο στο δικό μου και δε δίνω σημασία. Μαζεύομαι αλλά αυτός το ξανακολλάει. Σκέφτηκα ότι οκ πάνω στη συζήτηση δεν το κατάλαβε και προσπαθώ όσο μπορώ να μαζευτώ. Ήταν η πρώτη φορά που περνούσαμε τόσο χρόνο στην ίδια παρέα. Που και που γυρνούσε και μου χαμογελούσε και γενικά έπιανα ένα vibe που με έκανε να αισθανθώ πολύ αμήχανα. Ρε συ τα πιάνεις αυτά, δεν ξέρω πώς να στο εξηγήσω. Μου το είπε και η μάνα μου μετά που συνήθως είναι στον κόσμο της με κάτι τέτοια. Η φίλη μου βέβαια πέρα βρέχει, που να το φανταστεί.Την επόμενη μέρα μου πιάνει κουβέντα στο messenger και εκεί με έλουσε κρύος ιδρώτας, δεν ήξερα τι να κάνω. Μου είπε γεια, του είπα γεια, λέει τι κάνεις, του λέω καλά. Και κάποια στιγμή μου λέει «πότε θα αλείψεις και εμένα με λάδι, εκτός και αν προτιμάς να σε αλείψω εγώ». Εκεί καράφλιασα. Τον έκανα μπλοκ, ντελίτ κι ό,τι άλλο περνά από το μυαλό σου. Αλλά αυτό που έκανα και τώρα μετανιώνω πικρά γιατί δεν έχω αποδείξεις είναι ότι έσβησα και τις συνομιλίες μας. Τι να κάνω; Φοβάμαι ότι αν το πω στη φίλη μου θα γυρίσει μπούμερανγκ.

Να το πεις στην φίλη σου οπωσδήποτε. Κι ας σου γυρίσει μπούμερανγκ και ας μην σου ξαναμιλήσει και ποτέ. Δεν είναι άπλα ο γκόμενος της ο κουμπάρος. Είναι ο σύζυγός της και πατέρας του παιδιού της. Οφείλει να γνωρίζει τι κάνει, το θράσος του και το ήθος του. Σκέψου τι θα μπορούσε να έχει κάνει – στείλει σε άγνωστες γυναίκες αν τόσο ωμά και ανερυθρίαστα την έπεσε σε μια από τις καλύτερες φίλες της γυναίκας του (και νονά του παιδιού του). Καλώς ή κακώς το να της το αποκαλύψεις είναι μονόδρομος.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Είμαι σε κάπως περίεργο mood εδώ και μια εβδομάδα γιατί ένας συνεργάτης μου που είμαστε και φίλοι μου εξομολογήθηκε πως με γουστάρει από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε. Γενικά κάνουμε παρέα, έχουμε πάει και ένα ταξίδι στο εξωτερικό, εγώ έχω πάει από το σπίτι του αλλά στο πολύ φιλικό όλα. Στην αρχή γέλασα, νόμισα με κοροϊδεύει αλλά μετά το τούμπαρα πολύ ευγενικά, λέγοντας ότι δεν τον βλέπω ερωτικά και δεν είμαι σε φάση για οτιδήποτε. Έκτοτε μια ολόκληρη εβδομάδα μου μιλάει πολύ αυστηρά στη δουλειά, πολύ κοφτά και απότομα με αποτέλεσμα να μην ξέρω πώς να συμπεριφερθώ. Δεν του έδειξα ποτέ πάντως ότι τρέφω συναισθήματα. Μου κάνει εντύπωση όλη αυτή η αλλαγή, φαίνεται κακός, καμία σχέση με τον άνθρωπο που ήξερα. Πιστεύεις ότι πρέπει να κάνω κάποια κίνηση; Να μιλήσουμε ξανά; Τον νοιάζομαι σαν άνθρωπο. Σ ευχαριστώ.

Εντάξει έχει πληγωθεί, συμβαίνει. Κανείς μας δεν τα πάει και τόσο καλά με την απόρριψη. Αν η αυστηρότητα του στη δουλειά όμως και η ψυχρότητα του εγγίζουν τα όρια της εκδικητικότητας επειδή τα συναισθήματα σας δεν είναι αμοιβαία, τότε οφείλεις κάπως να βάλεις κι εσύ τα όρια σου. Με τρόπο, με ευγένεια αλλά και με πυγμή και αποφασιστικότητα. Σε κάθε περίπτωση μια κουβέντα θα έκανε καλό, αν φυσικά το παραπάνω σενάριο δεν ισχύει. Θέλω να πω, αν απλά έχει πληγωθεί γιατί όντως τρέφει έντονα συναισθήματα για σένα, μια ειλικρινής συζήτηση μαζί σου ίσως τον αποφορτίσει. Πριν κλείσω πάντως θέλω να θέσω και κάτι ακόμα στο τραπέζι. Από τη διήγηση της γνωριμίας σας κατάλαβα ότι ο χρόνος που περνούσες μαζί του ήταν ποιοτικός και πιθανότατα σε έκανε και χαρούμενη. Έστω και χωρίς την απόλυτη επίγνωσή σου. Επίσης κλείνεις λέγοντας πως τον νοιάζεσαι σαν άνθρωπο. Αυτά τα δύο στοιχεία καμιά φορά είναι ικανά να οδηγήσουν σε μια πολύ καλή συντροφική σχέση. Καμιά φορά οι μεγάλες φιλίες εξελίσσονται σε μεγάλους έρωτες, που κρατούν για μια ζωή. Μήπως να το σκεφτείς κι εσύ λίγο περισσότερο, πιο βαθιά και με μεγαλύτερη νηφαλιότητα; Λέω εγώ τώρα…

SHARE