fbpx Αγαπητέ Ερρίκο: Είναι σπίτι και συνέχεια τρώει | BOVARY
Darth Vader
Darth Vader
27|03|2020 16:05
SHARE
ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΟΥΣ

Αγαπητέ Ερρίκο: Είναι σπίτι και συνέχεια τρώει


Καλησπέρα, η κόρη μου κάνει παρέα με μια συμμαθήτριά της και εκτός σχολείου. Οταν μια μέρα την πήγα στο σπίτι του κοριτσιού, η μητέρα της δεν με είδε με καλό μάτι γιατί ο σύζυγός της ήταν αρκετά φιλικός μαζί μου. Εγώ ήμουν πολύ σοβαρή και λιγομίλητη και με το πού το έπιασα όλο το σκηνικό, δεν είπα πολλά. Δυστυχως, από τότε η κόρη μου θέλει να παίξει με τη φιλη της πάλι, αλλά η μητέρα δεν απαντάει σε κανένα μήνυμά μου. Από τη μία δεν ξέρω τι να πω στην κόρη μου και πώς να δικαιολογήσω όλο αυτό πού γίνεται και από την άλλη έχω προσβληθεί γιατί αισθάνομαι ότι δεν έδωσα κανένα δικαίωμα για να έχω αυτή την αντιμετώπιση. 

Στην κόρη σου δεν χρειάζεται να πεις τίποτα περισσότερο από το ότι πρέπει να μείνετε σπίτι λόγω κορωνοϊού. Που είναι και η πραγματικότητα. Σχετικά με το ότι προσβλήθηκες τώρα, θα σου περάσει.. είναι πραγματικά επουσιώδες στην παρούσα συνθήκη. Δες το κι αλλιώς.. αν ο σύζυγος σου έκανε όντως τα γλυκά μάτια, κολακέψου.

Ερρίκο μη με βρίσεις. Μπορεί να μου πεις εδώ ο κόσμος καίγεται και εσύ χαριεντίζεσαι. Από τη μια θα έχεις δίκιο αλλά από την άλλη έχω και εγώ τα προβλήματά μου. Ρε συ, πριν την καραντίνα είχα γνωρίσει ένα παιδί. Ωραίο, όχι πρώτο μπόι αλλά γλυκούλης. Βρεθήκαμε κάμποσες φορές και βρεθήκαμε κιόλας και στο κρεβάτι, αλλά από τότε που ξεκίνησε η καραντίνα σταμάτησε να μου στέλνει τόσο συχνά και έχει ψυχρανθεί. Στην αρχή είχαμε μια καλή επικοινωνία, είχαν ειπωθεί και κάποια μου λείπεις και κάποια hot μηνύματα για το τι θέλει να κάνει ο ένας στον άλλο, αλλά εδώ και μερικές μέρες πάγωσε η φάση.. Και ερωτώ: Να φάω ή θα στείλει; Ξενέρωσε με μένα ή με την όλη φάση; Μήπως δεν είναι της φάσης με το κινητό; Βάλια

Βάλια δεν θα σε βρίσω φυσικά. Πράγματι όμως εδώ ο κόσμος καίγεται κι εσύ χαριεντίζεσαι.
Κατανοώ όμως την ανάγκη σου να απασχολήσεις το μυαλό σου με κάτι ευχάριστο, κάτι ελαφρύτερο από την πανδημία και τις συνέπειές της στις ζωές όλων μας. Οφείλω να σου επισημάνω πάντως πως δεν είναι κατάλληλη η περίοδος για ασφαλή συμπεράσματα. Έχουν έρθει τα πάνω κάτω και τα κάτω πάνω, συνεπώς είναι πολύ πιθανό το φλερτ να είναι το τελευταίο πράγμα που τον απασχολεί αυτόν τον καιρό. Σε κάθε περίπτωση αν θες παρέα (που παρέα θες) στείλε εσύ. Το να σε απασχολεί το να ρίξεις τα μούτρα σου είναι στα όρια του «γραφικού» υπό την παρούσα συνθήκη. Άλλωστε μια ζωή την έχουμε και δυστυχώς ο  covid-19 μας το υπενθύμισε με τον πιο σκληρό τρόπο..

Γεια σας, κακά ψυχρά κι ανάποδα μας τα λέει το 2020. Είμαι 38 ετών και δουλεύω εδώ και 4 χρόνια σε μαγαζί με ρούχα στο κέντρο της Πάργας και έχω στήσει κάπως τη ζωή μου. Περιμέναμε όλοι πώς και πώς να έρθει το καλοκαίρι για να ανοίξει η δουλειά αλλά βλέπω ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα,. Δεν έχω απόθεμα χρημάτων είμαι χωρισμένη χωρίς παιδιά και ευτυχώς μπήκα στο 800άρι αφού η επιχείρηση ανέστειλε τη λειτουργεία της. Μέσα σε όλα αυτά ήρθε να μείνει μαζί μου στην καραντίνα, εγώ του το ζήτησα, ένας τύπος με τον οποίο είμασταν μαζί από τον Δεκέμβρη αλλά δεν τον έβλεπα και πολύ σοβαρά. Όμως φοβόμουν δεν ήθελα να είμαι μόνη. Αυτή τη στιγμή που σου γράφω έχω φρικάρει. Έχω έναν άντρα στο σαλόνι μου ο οποίος δεν κάνει τίποτα όλη μέρα, ενώ μου ζητάει συνέχεια φαγητό. Σημειώνω ότι έχει πάει σούπερ μάρκετ 2 φορές για ψιλοπράγματα. Από τη μέρα που ήρθε συνέχεια πληρώνω. Σούπερ μάρκετ, delivery, λογαριασμούς!!!!! Θέλω να του πω να σηκωθεί να φύγει αλλά σκέφτομαι ότι α! εγώ του ζήτησα να έρθει και β) θα είμαι εντελώς μόνη και δεν θα την παλέψω. 

Το 2020 δεν φταίει σε τίποτα. Ας μην αποδίδουμε ευθύνες στα ημερολογιακά έτη. Είναι μοιρολατρικό και ανούσιο. Πάμε τώρα στα δικά σου. Κάπου διάβαζα χθες πως οι άνθρωποι αναζητούμε παρέα με τον ίδιο τρόπο που αναζητούμε τροφή ή νερό. Είμαστε βιολογικά προγραμματισμένοι να το κάνουμε. Έτσι κι εσύ. Δύσκολο να είσαι μόνος αυτές τις δύσκολες μέρες και ώρες. Άρα κάνε μια κουβέντα για τον καταμερισμό κάποιων υποχρεώσεων σχετικών με το σπίτι και την οικιακή οικονομία και δες πως θα αντιδράσει. Ελπίζω θετικά ώστε να έχει και κάποιο νόημα η παρέα. Διαφορετικά καλύτερα μόνη, ακόμα και τώρα..

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο info@bovary.gr

SHARE