πυροσβέστης με σκύλο
Φωτογραφία: Intime/Καπάνταης Δημήτρης
06|08|2021 11:10
SHARE
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Πυρκαγιές -Πώς μπορούμε να προσφέρουμε άμεσα βοήθεια


Στις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα, με πολλαπλές και επικίνδυνες εστίες φωτιάς να μαίνονται σε διαφορετικά μέτωπα, η αλληλεγγύη και η συλλογική προσπάθεια είναι οι μόνοι τρόποι να συμμετέχουμε και να βοηθήσουμε.

Εδώ και μερικές ημέρες, όλο και περισσότερες αναρτήσεις στα social media γνωστοποιούν την προσπάθεια που γίνεται από οργανώσεις όπως ο Ερυθρός Σταυρός, τοπικές πρωτοβουλίες αλλά και φιλοζωικές προκειμένου να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης αλλά και να διασωθούν ζώα και να βρεθούν ξανά οι ιδιοκτήτες τους.

Παρακάτω, θα βρείτε συγκεντρωμένες χρήσιμες πληροφορίες από φορείς και οργανώσεις για το πώς και πού μπορείτε να προσφέρετε βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν κλήθηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους ή έχασαν το κατοικίδιό τους.

Η ανάρτηση του Ερυθρού Σταυρού

πυρκαγιές

Με πρωτοβουλία της Γεωργίας Παράσχου, συγκεντρώθηκαν προμήθειες ήδη από την Πέμπτη στην οδό Αριστοφάνους 12 στου Ψυρρή. Σήμερα η προσπάθεια συνεχίζεται από νωρίς το πρωί και υπάρχει ανάγκη για φορτηγά και βαν ώστε οι προμήθειες να φτάσουν σε Πελοπόννησο, Εύβοια και άλλες πληγείσες περιοχές.

Η ανάρτηση του Save a Greek Stray

Συγκεντρώνονται τροφές για τα ζώα στο κτηνιατρείο του κ. Κτενά Χρήστου, Ρήγα Φεραίου 11 Νέα Ερυθραία, που θα διατεθούν στις πληγείσες περιοχές της Αρχαίας Ολυμπίας και Μεσσηνίας που έχουν τεράστια ανάγκη, όπως αναφέρει η ανάρτηση χαρακτηριστικά.

H εταιρεία καλλυντικών La Vie en Rose με δική της πρωτοβουλία παρασκευάζει εκτάκτως πολλά λίτρα αναπλαστικών και ενυδατικών κρεμών για εγκαύματα και πρόκειται να τις παρέχει δωρεάν στους πληγέντες.

«Φτιάχνουμε 2 τύπους κρεμών και τα παρέχουμε σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη. Επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να διατεθούν στους πάσχοντες στις περιοχές που φλέγονται και βέβαια στους ήρωες της πρώτης γραμμής. Τηλ. 216-9001313. Κοινοποιήστε για να καλέσουν ΑΜΕΣΑ όσοι τα έχουν ανάγκη».

Δείτε την ανάρτησή τους.

Το Dog's Voice δημιούργησε μια φόρμα για φιλοξενίας για τα πυρόπληκτα ζώα Βαρυμπόμπης/Θρακομακεδόνων.

Δείτε εδώ τη φόρμα

Ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ κοινοποίησε μια αναλυτική ανακοίνωση σχετικά με τις πυρκαγιές και το τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε.

Παράλληλα, υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο για τη συγκέντρωση και διανομή φαρμάκων, λεπτομέρειες για την οποία αναμένεται να ανακοινωθούν.

Tαυτόχρονα, το account Humanitygr ενημερώνεται διαρκώς με πληροφορίες σχετικά με την παροχή βοήθειας.

Όπως και το On campus project.

Ο Άλλος Άνθρωπος, η κοινωνική κουζίνα του Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος βρίσκεται από χθες στο πλευρό των πυροσβεστών στη Βαρυμπόμπη αλλά και στην Εύβοια, την Ολυμπία και την Ηλεία.

Oι λογαριασμοί @actforevoia και @act4peloponnese ενημερώνουν διαρκώς για την εξέλιξη της φωτιάς αλλά και ανάγκες που προκύπτουν στην Εύβοια και την Πελοπόννησο.

Η Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων: "Μηδενική Ανοχή" κοινοποίησε την εξής ανακοίνωση.

ΑΝ ΕΙΣΤΕ ή ΞΕΡΕΤΕ ΑΝΑΠΗΡΟ ή ΕΜΠΟΔΙΖΟΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ, που χρειάζεται βοήθεια στα σημεία φωτιάς ή στα ξενοδοχεία φιλοξενίας. Επικοινωνήστε με την Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων: Μηδενική Ανοχή ή ενημερώστε τυχόν ανάπηρο ή εμποδιζόμενο άτομο ότι μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στα παρακάτω στοιχεία. Αποστολή email στη διεύθυνση:mideniki.anoxi@gmail.com. Αποστολή ιδιωτικού μηνύματος στη σελίδα της ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΝΟΧΗΣ στο Facebook. Επικοινωνία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (μέσω βιντεοκλήσης) ή με γραπτό μήνυμα στον αριθμό 6972945470. Επικοινωνία με τηλεφωνική κλήση στον αριθμό 6993507553.

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου, ανάρτησε στο προφίλ της πληροφορίες σχετικά με σημερινά σημεία συγκέντρωσης προμηθειών, τα οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω.

SHARE