γυναίκα με μαύρο τζιν και μοκασίνια στην εβδομάδα μόδας

4 tips για να μην ξεθωριάζει το μαύρο σου τζιν -Έτσι θα το διατηρείς σαν καινούργιο

Τα μαύρα τζιν είναι τόσο stylish που, καμία fashion lover γυναίκα δεν μπορεί να μην έχει στην ντουλάπα της.

Τα τζιν παντελόνια είναι διαχρονικά, πάνε με όλα, είναι άνετα και cool ωστόσο κανείς δεν θέλει ένα τζιν ξεθωριασμένο, πόσο μάλλον αν το χρώμα του είναι μαύρο.

Υπάρχουν κάποια μυστικά που θα αποτρέψουν το ξεθώριασμα και θα δώσουν μια παράταση αρκετού χρόνου στο αγαπημένο σου μαύρο τζιν.

Ένας από τους λόγους που μπορεί το μαύρο σου τζιν να ξεθωριάζει είναι οι συχνές πλύσεις. Καλό είναι να πούμε πως τα τζιν -ιδίως τον χειμώνα- δεν χρειάζονται τόσο συχνή πλύση όσο για παράδειγμα μια αθλητική φόρμα. Επίσης, μια καλή συμβουλή είναι να τα γυρνάτε ανάποδα όταν πρόκειται να τα βάλετε στο πλυντήριο. Αυτό, όπως αναφέρεται στο InStyle, θα εμποδίσει τη φθορά αλλά και το ξεθώριασμα.

Πώς να διατηρήσετε το χρώμα στο μαύρο σας τζιν

Γυρίστε το τζιν σας από την μέσα πλευρά πριν το βάλετε στο πλυντήριο. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρήσετε το χρώμα περισσότερο. Παράλληλα θα πλυθεί καλύτερα αφού το πιο βρώμικο μέρος του τζιν είναι πάντα το εσωτερικό, το οποίο ακουμπά στο δέρμα μας.

Χρησιμοποιήστε κρύο νερό για κάθε πλύση. Αυτό είναι απαραίτητο για να δώσετε στα τζιν σας μια παράταση «ζωής» ενώ ταυτόχρονα θα βοηθήσετε και το περιβάλλον. Το κρύο νερό θα μειώσει την απώλεια του χρώματος, σε αντίθεση με το ζεστό.

Ρυθμίστε το πλυντήριό σας σε λιγότερες στροφές. Όσο πιο επιθετικά περιστρέφεται ο κάδος, τόσο περισσότερη φθορά θα υποστούν τα ρούχα, κάτι που συμβάλει και στην απώλεια χρώματος.

Τέλος, μην χρησιμοποιείται στεγνωτήριο διότι πολύ σύντομα το χρώμα θα θαμπώσει. Επίσης, καλό είναι τα μαύρα τζιν, και γενικότερα τα μαύρα ρούχα, να τα απλώνετε στην σκιά αφού οι ακτίνες του ηλίου θα «κλέψουν» τη φρεσκάδα του μαύρου από τα ρούχα σας.

Bonus tip: Πλύνετε το μαύρο τζιν σας με παρόμοια χρώματα και μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο.

Το απόλυτο μυστικό για να ζωντανέψει το μαύρο χρώμα

Σύμφωνα με τον συντάκτη της στήλης «Ask a Clean Person» του Deadspin, ένα μυστικό για να παραμείνει ζωντανό το μαύρο χρώμα του τζιν είναι να το μουλιάσετε για 15 έως 30 λεπτά σε μια λεκάνη με κρύο νερό και ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι.

Ξεπλύνετε το καλά και κρεμάστε το στη σκιά μέχρι να στεγνώσει. Το μαύρο τζιν θα δείχνει πιο λαμπερό με τη βοήθεια του λευκού ξυδιού, το οποίο τονώνει το χρώμα.