Το τελευταίο αντίο στη Μαρινέλλα/Φωτογραφία Eurokinissi

Το τελευταίο αντίο στη Μαρινέλλα: Συγκίνηση για την κόρη και τα εγγόνια της -Ποιοι έδωσαν το παρών

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης (31/03), πλήθος κόσμου έφτασε στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου για να αποχαιρετήσουν στην Μαρινέλλα.

Η 87χρονη τραγουδίστρια έφυγε από τη ζωή το Σάββατο (28/03), προκαλώντας θλίψη και αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στον χώρο της μουσικής.

Η εξόδιος ακολουθία ήταν προγραμματισμένη για τις 14:00 στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ η σορός της τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από τις 08:00 έως τις 13:00. Λίγο μετά τις 08:00, η άφιξή της στη Μητρόπολη συνοδεύτηκε από χειροκροτήματα, σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα.

Η ταφή πραγματοποιήθηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Φωτογραφία Intime

Συγκίνηση στους επικήδειους για τη Μαρινέλλα -Τα λόγια της Χάρις Αλεξίου και του Γιώργου Νταλάρα

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα εκφωνήθηκαν οι επικήδειοι για τη Μαρινέλλα, με τη Χάρις Αλεξίου και τον Γιώργο Νταλάρα να αποχαιρετούν τη σπουδαία ερμηνεύτρια με λόγια βαθιάς συγκίνησης.

Η Χάρις Αλεξίου, με εμφανή συγκίνηση, αναφέρθηκε στην τελευταία εμφάνιση της Μαρινέλλας στο Ηρώδειο τον Σεπτέμβριο του 2024, μιλώντας για ένα «μεγάλο αντίο» που δόθηκε στη σκιά της Ακρόπολης. Όπως είπε, η εμβληματική τραγουδίστρια άφησε «την τελευταία σταγόνα της φωνής της» πάνω στη σκηνή, σε έναν χώρο-σύμβολο για κάθε καλλιτέχνη.

Παράλληλα, στάθηκε στην αγάπη που της έδειξε το κοινό, αλλά και στον σεβασμό που της απέδωσε σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος, περιγράφοντάς την ως μια μορφή που υπήρξε για πολλούς «μάνα», φίλη και δασκάλα. «Όλη η Ελλάδα μιλάει για σένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν και ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος τόνισε τη συμβολή της στο ελληνικό τραγούδι. «Άνοιξες πόρτες, γκρέμισες ταμπού, δημιούργησες πρότυπα», είπε, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην γνωρίζει τα τραγούδια της.

Σε πιο προσωπικό τόνο, ο ίδιος την αποκάλεσε «δεύτερη μάνα», αναφέροντας ότι στάθηκε δίπλα του στα πρώτα του βήματα. «Δεν πέθανες, πέταξες», είπε, αποχαιρετώντας την.

Φωτογραφία Eurokinissi
Το τελευταίο «αντίο» στη Μαρινέλλα/Φωτογραφία Intime

Ποιοι βρέθηκαν στη Μητρόπολη Αθηνών για το τελευταίο αντίο στη Μαρινέλλα:

Από νωρίς το πρωί, με εμφανή συγκίνηση, έφτασε η μοναχοκόρη της Μαρινέλλας, Τζωρτίνα Σερπιέρη, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, Τίμο Δασκαλόπουλο, τα παιδιά τους και στενούς συγγενείς. Ντυμένη στα μαύρα και φορώντας μαύρα γυαλιά, κινήθηκε διακριτικά, μακριά από τα βλέμματα.

Ο Τίμος Δασκαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Delphis, διαθέτει ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, καθώς είναι διδάκτωρ Διοίκησης (PhD in Management), μηχανικός στο επάγγελμα και κάτοχος MBA από το Imperial College London. Δραστηριοποιείται στον χώρο της μηχανικής, με εξειδίκευση στα συστήματα κλιματισμού και ψύξης (HVAC), ενώ έχει σημαντική παρουσία στον τομέα της στρατηγικής και της ανάπτυξης επιχειρήσεων. Μαζί με την Τζωρτίνα Σερπιέρη έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τη Μελίνα και τον Δημήτρη.

Το «παρών» στην τελετή έδωσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ πλήθος καλλιτεχνών και ανθρώπων από τον χώρο της μουσικής και του θεάματος βρέθηκαν εκεί για να αποχαιρετήσουν τη Μαρινέλλα.

Ανάμεσά τους ήταν ο Τάκης Ζαχαράτος, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Γιώργος Ντάβλας, η Μπέτυ Μαγγίρα, ο Αντώνης Ρέμος, ο Χρήστος Μάστορας, η Άντζελα Δημητρίου, η Νατάσα Θεοδωρίδου, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Πέγκυ Ζήνα, ο Γιώργος Τσαλίκης, ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο Λάκης Λαζόπουλος, η Τζώρτζια Κεφάλα, η Τάνια Τσανακλίδου, η Ελεονώρα Ζουγανέλη, ο Γιώργος Χατζηνάσιος και ο Γιώργος Κατσαρός.

 Τζωρτίνα Σερπιέρη-Δημήτρης Δασκαλόπουλος-Μελίνα Δασκαλοπούλου-Τίμος Δασκαλόπουλος

Ο Τίμος Δασκαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Delphis, διαθέτει ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, καθώς είναι διδάκτωρ Διοίκησης (PhD in Management), μηχανικός στο επάγγελμα και κάτοχος MBA από το Imperial College London. Δραστηριοποιείται στον χώρο της μηχανικής, με εξειδίκευση στα συστήματα κλιματισμού και ψύξης (HVAC), ενώ έχει σημαντική παρουσία στον τομέα της στρατηγικής και της ανάπτυξης επιχειρήσεων. Μαζί με την Τζωρτίνα Σερπιέρη έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τη Μελίνα και τον Δημήτρη.

 Τζωρτίνα Σερπιέρη-Μίλτος Δασκαλόπουλος
Δημήτρης Δασκαλόπουλος-Τίμος Δασκαλόπουλος-Τζωρτίνα Σερπιέρη
Το τελευταίο «αντίο» στη Μαρινέλλα/Φωτογραφία Eurokinissi
Η κόρη και τα εγγόνια της Μαρινέλλας/Φωτογραφία Eurokinissi
Τάκης Ζαχαράτος/Φωτογραφία Eurokinissi
H οικογένεια της Μαρινέλλας/Φωτογραφία Eurokinissi
Μαργαρίτης/Φωτογραφία Eurokinissi
Σπύρος Μαρτίκας/Φωτογραφία Eurokinissi
Τζώρτζια Κεφαλά/Φωτογραφία Intime
Ελεωνόρα Ζουγανέλη και Νίκος Συρίγος/Φωτογραφία Intime
Τάνια Τσανακλίδου/Φωτογραφία Eurokinissi
Βάσω Καζαντζίδη/Φωτογραφία Eurokinissi
Λάκης Γαβαλάς/Φωτογραφία Eurokinissi
Χριστίνα Αλεξανιάν/Φωτογραφία Intime
Θοδωρής Κατσαφάδος/Φωτογραφία Eurokinissi
Αντώνης Ρέμος και Υβόννη Μπόσνιακ/Φωτογραφία Eurokinissi
Άντζελα Δημητρίου/Φωτογραφία Eurokinissi
Γιάννης Ζουγανέλης/Φωτογραφία Eurokinissi
Χρήστος Μάστορας/Φωτογραφία Intime
Γαρυφαλλιά Καληφώνη και Χρήστος Μάστορας/Φωτογραφία Intime
Μπέττυ Μαγγίρα/Φωτογραφία Eurokinissi
Γιώργος Τσαλίκης/Φωτογραφία Eurokinissi
Αντώνης Κατσαρός-Γιώργος Κατσαρός/Φωτογραφία Intime
Λούλα Γρηγοριάδη (αδερφή Μαρινέλλας)/Φωτογραφία Intime
Νατάσα Θεοδωρίδου/Φωτογραφία Eurokinissi
Κατερίνα Κούκα/Φωτογραφία Intime
Πασχάλης/Φωτογραφία Eurokinissi
Χάρις Αλεξίου/Φωτογραφία Eurokinissi
Κυριάκος Μητσοτάκης/Φωτογραφία Eurokinissi
Λάκης Λαζόπουλος/Φωτογραφία Eurokinissi
Χρήστος Δάντης/Φωτογραφία Eurokinissi
Ηλίας Ψινάκης/Φωτογραφία Eurokinissi
Λίνα Μενδώνη/Φωτογραφία: Sooc
 Μαριάννα Λάτση/Φωτογραφία: Sooc
Γιώργος και Άννα Νταλάρα/Φωτογραφία: Sooc
Zέτα Μακρυπούλια/Φωτογραφία: NDP